Share

De Belgian Red Flames kregen op dinsdag 7 juni 2016 zekerheid over de tweede plaats en minstens barrageduels richting het EK 2017 in Nederland en dit dankzij het tweede verlies op rij binnen de vier dagen van Servië tegen Engeland.

Na de 7-0 in Wycombe werd het ook op het trainingscentrum van de Servische voetbalbond, het Sports Center in Stara Pazova, een zware nederlaag voor het Servische nationale vrouwenvoetbalteam tegen Engeland. De score was na 90 minuten precies dezelfde (0-7 voor Engeland) maar we noteerden andere doelpuntenmakers. Ook nu stond het bij de rust al 0-3 voor het team van bondscoach Mark Sampson na goals van Jill Scott (0-1, 13de minuut), Ellen White (0-2, 28ste minuut) en Gemma Davison (0-3, 41ste minuut). Onmiddellijk na de rust lukte Gemma Davison haar tweede goal van de namiddag (0-4, 46ste minuut) terwijl de Servische verdediger Nevena Damjanovic zeven minuten later de bal ongewild in eigen doel deed belanden (0-5, 53ste minuut). Via een dubbel van de ingevallen Nikita Parris (0-6, 69ste en 0-7, 90ste minuut) liep de score op tot hetzelfde resultaat als in Wycombe.

Dankzij dat resultaat deden de Belgian Red Flames een goede zaak want ze zijn nu wat er ook nog gebeurt al zeker dat ze op de tweede plaats zullen eindigen in deze groep en dat geeft al minstens recht op barrageduels in oktober van dit jaar. Maar het kan mits goede resultaten in de laatste twee duels op bezoek bij Servië en thuis tegen Engeland ook nog een rechtstreekse kwalificatie voor het EK 2017 in Nederland worden als een van de beste tweedes of zelfs en die ambitie moet er zijn als groepswinnaar! Bijna aan het einde van de rit lijkt onze titel van maandag 20 april 2015 ‘Rode Loper voor Belgian Red Flames’ een juiste inschatting te zijn geweest. De Rode Duivels, die inmiddels in Bordeaux zijn in de laatste rechte lijn naar het EK 2016 in Frankrijk, zullen dus in de zomer van 2017 zo goed als zeker in Nederland hun vrouwelijke tegenhangers, de Belgian Red Flames, kunnen gaan aanmoedigen!

De Belgian Red Flames mogen zich nu al verheugen op barrageduels richting het EK 2017 maar er is nog meer mogelijk! Foto - Sportpix.be/David Catry

De Belgian Red Flames mogen zich nu al verheugen op barrageduels richting het EK 2017 maar er is nog meer mogelijk! Foto – Sportpix.be/David Catry

Na alle uitslagen van dinsdag 7 juni 2016 kregen overigens ook Spanje (groep 2), Noorwegen (groep 8) en Engeland in de groep van de Belgian Red Flames zekerheid over kwalificatie aan het EK 2017. Zelfs als zij 2de zouden eindigen in hun groep dan nog zijn ze rechtstreeks geplaatst voor het EK 2017 in Nederland! Voor België is dat helaas nog niet het geval!

Bekijk de video met de goals in Servië – Engeland met dank aan FA TV en BBC:

EK-kwalificatie – Groep 7 – Stara Pazova;
Servië – Engeland 0-7 (rust: 0-3);
Doelpunten: 13′ Jill Scott 0-1, 28′ Ellen White 0-2, 41′ Gemma Davison 0-3, 46′ Gemma Davison 0-4, 53′ Nevena Damjanovic 0-5 owngoal, 69′ Nikita Parris 0-6, 90′ Nikita Parris 0-7.

Dit is de stand in groep 7 na Servië – Engeland:
1. Engeland 6-16 (25-1);
2. België 6-14 (24-2);
3. Bosnië-Herzegovina 7-9 (6-13);
4. Servië 6-7 (5-16);
5. Estland 7-0 (0-28).

Bekijk de goals van Estland – België op video met dank aan de KBVB:

De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes (in duels tegen de groepswinnaar, de derde en de vierde in de eindstand) kwalificeren zich voor het EK 2017 in Nederland. De twee overblijvende tweedes spelen een play-off heen- en terug tussen 17 en 25 oktober 2016 voor het laatste ticket. Gastland Nederland is als organisator rechtstreeks geplaatst. Frankrijk (groep 3), Duitsland (groep 5) en Zwitserland (groep 6) hebben zich als groepswinnaar al geplaatst voor het EK 2017! Ook Engeland (groep Belgian Red Flames), Noorwegen (groep 8) en Spanje (groep 2) zijn inmiddels zeker van kwalificatie zelfs als ze 2de zouden eindigen in hun groep!

Dit waren alle goals van Engeland in de thuiswedstrijd tegen Servië met dank aan FA TV:

Dit is het resterende programma in groep 7 van de EK-kwalificatie:

Donderdag 15 september 2016:
Servië – België;
Engeland – Estland (rechtstreeks te zien op BBC);
Dinsdag 20 september 2016:
Bosnië-Herzegovina – Servië;
België – Engeland (in Leuven).

Lees meer over Servië – Engeland:
Website UEFA – EK-kwalificatie

Lees over de Rode Loper voor de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Share