Share

Het EK 2020 bij de mannen is een slagveld aan het worden. Vanaf de achtste finales zijn de verrassingen een normaal gegeven. Na titelverdediger Portugal op zondag 27 juni 2021 uitgeschakeld door de Rode Duivels is op maandag 28 juni 2021 nu ook de regerende wereldkampioen en topfavoriet Frankrijk uitgeschakeld en dat na de meest waanzinnige dag ooit op een Europees Kampioenschap!

Spanje stuurde in Kopenhagen de vice-wereldkampioen naar huis! Foto – (c) UEFA.com

Het begon met een bizar eigen doelpunt van Pedri in het Parkenstadion van Kopenhagen tijdens Spanje – Kroatië, een duel dat uiteindelijk na een waanzinnig scenario en verlengingen op 5-3 eindigde. Spanje stond meteen in de kwartfinales, vice-wereldkampioen Kroatië was uitgeschakeld. Wie dacht dat hij toen alles gezien had kwam bedrogen uit want de avond ging verder in Boekarest met Frankrijk – Zwitserland. Hier nam Nati een vroege voorsprong via een kopbalgoal van Haris Seferovic en nadat Hugo Lloris de doodsteekstrafschop van Ricardo Rodriguez uit zijn doel hield en Karim Benzema in twee minuten de situatie omdraaide gevolgd door een bijzonder knappe goal van Paul Pogba. Ondanks een 3-1-voorsprong lieten les Bleus van Didier Deschamps Zwitserland nog terugkomen met een tweede kopbal van Haris Seferovic en een knappe gelijkmaker van Mario Gavranovic.

Zwitserland mag na de strafschoppen tegen de regerende wereldkampioen naar de kwartfinales! Foto – (c) UEFA.com

De verlengingen brachten niets meer op en in de strafschoppenreeks gingen er negen pogingen op rij binnen. Kylian Mbappé was de volgende wereldster uit de ruime voetbalgeschiedenis die zijn elfmeter niet in de netten zag eindigen. Yann Sommer, de doelman van Borussia Mönchengladbach, redde zijn trap en na enige aarzeling mocht Zwitserland juichen en Frankrijk en Kylian Mbappé afdruipen. De wereldkampioen mocht naar huis. Zwitserland speelt op vrijdag 2 juli 2021 om 18 uur in Sint-Petersburg in de kwartfinale tegen Spanje waarna de winnaar op dinsdag 6 juli 2021 op Wembley tegen de Rode Duivels of Italië zal uitkomen.

Nog meegeven dat UEFA Women’s Euro 2022 van woensdag 6 juli 2022 (met de openingswedstrijd op Old Trafford in Manchester) tot en met zondag 31 juli 2022 (de dag van de finale op Wembley) zal plaatsvinden. De Belgian Red Flames zijn er dan voor de tweede keer bij!

Voor nog meer over het EK 2020 bij de mannen ga naar:

Website UEFA – EK 2020

en via:

Sporza.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share