Share

Nicky Van Den Abbeele heeft beslist om te stoppen met voetballen. Dat maakte de speelster van Club YLA op dinsdag 29 juni 2021 bekend op haar Instagramaccount.

Het debuut van Nicky Van Den Abbeele in Tubeke tegen Oekraïne! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nicky Van Den Abbeele speelde bij de jeugd van Cerkelladies Brugge en Jabbeke waarna ze bij Club Brugge terechtkwam. Op zondag 2 juni 2013 mocht ze als speelster van vrouwelijk blauw-zwart debuteren bij de Belgian Red Flames in Tubeke tegen Oekraïne in een wedstrijd die met 3-0 gewonnen werd. Daarna veroverde ze regelmatig een cap bij de Belgian Red Flames en was ze ook aanwezig in de Belgische selectie op het allereerste EK 2017 in Nederland maar ondanks haar toen al 29 interlands kwam ze daar niet in actie. Er volgden nadien wel nog 5 interlands bij de Belgian Red Flames de laatste op woensdag 7 maart 2018 in Larnaca tegen Zuid-Afrika (2-1-winst).  Bondscoach Ives Serneels bleef Nicky Van Den Abbeele, die nooit een doelpunt lukte in het nationale shirt, daarna wel nog bijna een jaar oproepen maar dat zorgde enkel nog voor extra selecties, een cijfer dat uiteindelijk op een totaal van 56 uitkwam.

Zondag 17 april 2016 Nicky Van Den Abbeele wint voor het eerst de Beker van België met naast haar Silke Demeyere en Jana Coryn (links) en Tine De Caigny (rechts). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op clubniveau speelde Nicky Van Den Abbeele zowel in 2014 als in 2015 de bekerfinale maar met Club Brugge ging ze achtereenvolgens onderuit tegen Standard (5-0) en tegen Lierse SK (1-0), de club waar ze in de zomer van 2015 naartoe trok. Het was met Lierse SK dat ze zelf voor het eerst de Beker van België won in 2016 op het veld van Westerlo tegen RSC Anderlecht (2-1) en dat was dan weer de club waar ze vanaf de zomer van 2016 voor uitkwam en waarmee ze in 2017 opnieuw in de eindstrijd stond. Op het veld van KV Mechelen ging RSC Anderlecht echter onderuit tegen KAA Gent Ladies (1-3), dat voor het eerst de Belgische beker won. Nadat ze een seizoen in Nederland uitkwam bij Ajax Amsterdam (met landstitel en bekerwinst) keerde Nicky Van Den Abbeele terug naar België en trok ze naar KAA Gent Ladies. Met de vrouwelijke Buffalo’s won ze de voorlopig laatst gespeelde Belgische bekerfinale bij de vrouwen. Dat was op paasmaandag 22 april 2019 met als tegenstander Standard (2-0).

Nicky Van Den Abbeele aan de bal voor KAA Gent Ladies waarmee ze in 2019 haar laatste trofee de Beker van België won! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het voorbije seizoen was de cirkel bijna helemaal rond want Nicky Van Den Abbeele kwam opnieuw uit voor Club Brugge, het team waarmee ze de play-offs van de Women’s Scooore Super League haalde. Het zou haar laatste seizoen zijn want inmiddels besliste ze dus om haar schoenen aan de haak te hangen.

Deze redactie bedankt Nicky Van Den Abbeele voor de mooie jaren op het veld en wenst de speelster veel succes met de nieuwe uitdagingen in het vervolg van haar maatschappelijk leven.

Bekijk haar post op Instagram via deze link:

Instagram Nicky Van Den Abbeele

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share