Share

De vrouwelijke Rouches spelen bij aanvang van het seizoen 2016-17 van de UEFA Women’s Champions League hun eerste 3 wedstrijden op vreemde bodem. De club heeft zich immers geen kandidaat gesteld om een van de voorrondetornooien te organiseren. Het Nederlandse FC Twente, waarmee Belgian Red Flame Lenie Onzia het voorbije seizoen Nederlands kampioen werd, deed dat bijvoorbeeld wel.

Standard zit bij de loting op vrijdag 24 juni 2016 in pot 1 samen met FC Zürich (Zwitserland), Apollon (Cyprus), FC Twente (Nederland), Olimpia Cluj (Roemenië), ZFK Spartak Subotica (Servië), BIIK-Kazygurt (Kazachstan), PK-35 Vantaa (Finland) en SFK 2000 Sarajevo (Bosnië-Herzegovina). Tegen deze clubs kan het dus al zeker niet uitkomen.

Standard speelt mogelijk in Polen (Medyk Konin), Slovenië (Pomurje), Kroatië (Osijek), Ierland (Wexford Youths) of Wales (Cardiff) want de clubs uit die landen zitten in Pot 2, 3 of 4 en hebben zich kandidaat gesteld om gast te zijn voor het mini-tornooi in de voorronde.

Belgian Red Flame Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg die onlangs nog de finale van 2016 in Reggio Emilia verloren na strafschoppen hoeven zich geen zorgen te maken over de voorronde. Zij gaan samen met UWCL-winnaar Lyon en nog 21 andere clubs vanaf de eerste ronde in de trommel bij de loting op donderdag 1 september 2016. De finale van de UWCL 2017 is op donderdag 1 juni 2017 in het Cardiff City Stadium waar de Rode Duivels eerder al 2 keer tegen Wales hebben gespeeld!

Bekijk alle mogelijke tegenstanders van Standard in pot 2, 3 en 4 via:
Website UEFA

Lees over de finale van de UWCL 2016 in Reggio Emilia:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de Belgische clubs in het Europese voetbal 2016-17:
Vrouwenteam.be

Share