Share

In het voorbije seizoen zorgde het vrouwenteam van Juventus voor een uitschieter want het behaalde in de Italiaanse Serie A Femminile het maximum van de punten! Toch vertrok de coach die dit succes behaalde Rita Guerino naar een andere club. Daarnaast waren er nog enkele vertrekkers maar er zijn inmiddels ook enkele nieuwe gezichten bij de club die afgelopen donderdag 8 juli 2021 aan het nieuwe seizoen begonnen is!

Juventus op het einde van vorig seizoen: kampioen met het maximum van de punten in de Serie A Femminile! Foto – (c) Juventus

Rita Guarino, die Juventus naar de eerste vier titels in het Italiaanse vrouwenvoetbal leidde de laatste met het maximum van 66 op 66 en met 15 punten voorsprong op AC Milan en 16 op het Sassuolo van Diede Lemey en Davina Philtjens, is het toekomende seizoen te zien bij Inter Milaan.

Bekijk de titelviering na het einde van vorig seizoen met dank aan Juventus TV:

Rita Guarino wordt bij Juventus opgevolgd door de Australiër Joe Montemurro, die eerder vier jaar bij Arsenal Women aan de slag was en daar in 2019 de landstitel behaalde.

De nieuwe coach Joe Montemurro moet het vrouwenteam van Juventus verder brengen in de UEFA Women’s Champions League! Foto – (c) Juventus

Nieuw op het veld bij Juventus zijn de doelvrouwen Roberta Aprile (uitgeleend door Inter Milaan) en Pauline Peyraud-Magnin (Atlético Madrid). Daarnaast kwam het talent Agnese Bonfantini van AS Roma en keerde verdediger Martina Lenzini na drie jaar terug van Sassuolo.

Doris Bacic, de doelvrouw van Kroatië en in het verleden ook nog bij RSC Anderlecht, vertrok op het einde van vorig seizoen bij Juventus! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bij de vertrekkers noteren we de doelvrouwen Laura Giuliani en de Kroatische Doris Bacic die ooit nog bij RSC Anderlecht speelde. Ook Aurora Galli en de Braziliaanse Maria Alves zijn er in het nieuwe seizoen niet meer bij.

De speelsters van Juventus tijdens de kennismaking met en voorstelling van de nieuwe coach op donderdag 8 juli 2021! Foto – (c) Juventus

Juventus zal voor het vierde jaar op rij deelnemen aan de UEFA Women’s Champions League sterker nog de finale van de editie 2021-22 wordt gespeeld in het Allianz Stadion van de Oude Dame! Juventus begint in de eerste ronde in elk geval thuis op woensdag 18 augustus 2021 op het trainingscentrum van de club in Vinovo tegen ZFK Kamenica Sasa uit Noord-Macedonië. Als het wint dan speelt het de finale van die eerste ronde ook in Vinovo tegen de winnaar van SKN Sankt Pölten uit Oostenrijk en het Turkse Besiktas!

Nog meegeven dat Juventus met Italiaans international Cristiana Girelli, het voorbije seizoen topschutter in de Serie A Femminile met 22 goals en verkozen tot speelster van het jaar, een spits in de rangen heeft die inmiddels ook naam maakte in de media. Op vrijdag 2 juli 2021 was ze nog te gast bij SKY Sports om mee de kwartfinale op het EK 2020 tussen de Rode Duivels en Italië te analyseren. Geen verrassing want ze scoorde in de kwalificatie op weg naar het WK 2019 in Frankrijk zowel in de heenwedstrijd in Ferrara als in de terugwedstrijd in Leuven tegen de Belgian Red Flames!

Foto – (c) Sky Sport Italia / CG

Lees nog meer over het vrouwenteam van Juventus via:

Website Juventus Women

en bekijk het volledige team voor het seizoen 2021/22 via:

Website Juventus Women

Lees nog meer over Cristiana Girelli eerder dit jaar op het Festival van San Remo via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share