Share

Op maandag 2 mei 2016 stond er nog vrouwenvoetbal op het programma in het Parc des Princes met de terugwedstrijd van de halve finale van de UWCL tussen PSG en Lyon. Iets meer dan een maand later is het de beurt aan de mannenteams van Turkije en Kroatië om elkaar partij te geven in Parijs.

Het Kroatische nationale vrouwenteam zal niet aanwezig zijn op het EK 2017 in Nederland! Foto - (c) hns-cff.hr / KS

Het Kroatische nationale vrouwenteam zal niet aanwezig zijn op het EK 2017 in Nederland! Foto – (c) hns-cff.hr / KS

Turkije en Kroatië stonden ook tegenover mekaar in de EK-kwalificatie op weg naar het EK 2017 in Nederland. In groep 5 ontving Turkije in het Kazım Karabekir Stadium van Erzurum Kroatië. Turkijk kwam op die 17 september 2015 vroeg op voorsprong via Yağmur Uraz (17de minuut) maar met goals van Iva Landeka (29ste minuut), Maja Joscak (71ste minuut), Kristina Sundov (80ste minuut) en de ingevallen Martina Salek (90ste + 2′ minuut) werd het nog 1-4. Kroatië won ook de terugwedstrijd op dinsdag 30 november 2015 in het Stadion HNK van Rijeka. Het werd opnieuw een overwinning met 3 doelpunten verschil dankzij goals van opnieuw Kristina Sundov (29ste minuut), Maja Joscak (39ste minuut) en van de ingevallen Mateja Andrlić (88ste minuut). We zullen echter noch Turkije, dat wel zijn 8ste en laatste EK-kwalificatiewedstrijd won thuis tegen Hongarije (2-1), noch Kroatië terugzien op het EK 2017 in Nederland. Beide teams zijn inmiddels uitgeschakeld in groep 5 waar Duitsland al zeker is van kwalificatie na een 18 op 18 en waar Rusland ook al de tweede plaats kon veiligstellen.

Het Turkse nationale vrouwenteam eindigde laatste in groep 5 maar won wel het laatste duel tegen Hongarije! Foto - (c) KTF

Het Turkse nationale vrouwenteam eindigde laatste in groep 5 maar won wel het laatste duel tegen Hongarije! Foto – (c) KTF

Lees nog meer over Turkije en Kroatië in groep 5 in de EK-kwalificatie 2017:
Vrouwenteam.be


Bekijk ook wie in België iets verwacht van Turkije en Kroatië:

Vrouwenteam.be

Share