Share

Solange Rodrigues Carvalhas kwam in 2014 vanuit Portugal waar ze had gespeeld bij Sociedade União 1º de Dezembro en A-dos Francos in België terecht. Na twee jaar bij RSC Anderlecht gaat ze vanaf volgend seizoen bij het vrouwenteam van haar favoriete club Sporting Clube de Portugal voetballen. Ze tekende een overeenkomst voor 2 seizoenen tot en met de zomer van 2018!

Solange Carvalhas, tweede van links, aan de zijde van voorzitter  Bruno de Carvalho en met ook nog twee andere nieuwkomers Fátima Pinto (links) en Diana Silva (rechts). Foto - (c) Sporting Clube de Portugal /www.sporting.pt/

Solange Carvalhas, tweede van links, aan de zijde van voorzitter Bruno de Carvalho en met ook nog twee andere nieuwkomers Fátima Pinto (links) en Diana Silva (rechts). Foto – (c) Sporting Clube de Portugal /www.sporting.pt/

Solange Rodrigues Carvalhas, geboren op 22 april 1992, speelde 21 wedstrijden voor RSC Anderlecht in de Women’s BeNeLeague en ze lukte daarin 4 goals met ook nog een doelpunt in de Belgische beker tegen DVC Eva’s Tienen. Ze viel op door haar goeie techniek, dribbels en polyvalentie. In haar tweede seizoen bij vrouwelijk paars-wit deed ze het wat de cijfers betreft nog beter want ze scoorde in de nieuwe Super League in de reguliere competitie 8 goals in 14 duels en ze mocht ook een tijdje de aanvoerdersband dragen vooraleer RSC Anderlecht onder leiding van Filip De Winne eerste eindigde. Ze bereikte met de club ook de bekerfinale maar in de play-offs kende de club een terugval.

Solange Carvalhas bij haar laatste wedstrijd als captain van RSC Anderlecht in Tubeke op vrijdag 20 mei 2016! Foto - Sportpix.be/David Catry

Solange Carvalhas bij haar laatste wedstrijd als captain van RSC Anderlecht in Tubeke op vrijdag 20 mei 2016! Foto – Sportpix.be/David Catry

Dankzij haar prestaties bij RSC Anderlecht maakte ze half januari 2016 evenwel haar debuut bij het Portugese nationale vrouwenvoetbalteam waarvoor ze inmiddels 6 interlands telt. De toekomst lacht haar dus toe. We wensen Solange Rodrigues Carvalhas veel succes met deze nieuwe uitdaging bij haar favoriete club waar in het verleden ook Luis Figo en Cristiano Ronaldo speelden!

Solange Carvalhas, Fátima Pinto en Diana Silva met op de achtergrond het symbool van de club: de leeuw! Foto - Sporting Clube de Portugal / www.sporting.pt/

Solange Carvalhas, Fátima Pinto en Diana Silva met op de achtergrond het symbool van de club: de leeuw! Foto – Sporting Clube de Portugal / www.sporting.pt/

Voor nog meer over Solange Carvalhas:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over deze internationale transfer via:
Website Sporting Clube de Portugal

Share