Share

Belgian Red Flame Chloé Vande Velde speelt inmiddels al een maand op huurbasis bij Breidablik, de kampioen van Ijsland. Afgelopen vrijdag 16 juli 2021 stond de halve finale in de nationale bekercompetitie op het programma met een thuiswedstrijd tegen Valur Reykjavik, op dit moment de leider in de competitie.

Chloé Vande Velde speelde voorlopig al 3 competitieduels en een bekerwedstrijd in Ijsland! Foto – (c) Breidablik

Chloé Vande Velde stond aan de aftrap in wat een bijzonder spannende wedstrijd zou worden. Agla Maria Albertsdottir zorgde ervoor dat de thuisploeg met 1-0 ging rusten na haar openingsgoal in de 21ste minuut. Onmiddellijk na de rust liep Breidablik verder uit dankzij een goal van Selma Sol Magnusdottir (2-0, 47ste minuut). Maar Valur gaf zich niet gewonnen en scoorde meteen de aansluitingstreffer via Mary Alice Vignola (2-1, 48ste minuut). Iets meer dan een kwartier later stonden de bordjes terug in evenwicht na de gelijkmaker van Ida Marin Hermannsdottir (2-2, 64ste minuut). Na 69 minuten mocht Chloé Vande Velde gaan rusten en haar vervangster Taylor Ziemer lukte vijf minuten later de derde treffer voor de thuisploeg (3-2, 74ste minuut). Finale in zicht zo leek het maar in de eerste minuut van de toegevoegde tijd zorgde Fanndis Frioriksdottir voor de gelijkmaker (3-3, 90ste + 1′ minuut). Maar de vreugde van de bezoekers was van korte duur want onmiddellijk daarna scoorde Aslaug Munda Gunnlaugsdottir het doelpunt waardoor Breidablik onder leiding van trainer Vilhjalmur Kari Haraldsson later dit jaar de finale van de Beker van Ijsland mag spelen. Tegenstander in die finale zal Throttur Reykjavik worden. Dat team won thuis met 4-0 tegen FH Hafnarfjordur.

Bekijk beelden van de overwinning op bezoek bij Throttur 2-3 dankzij Blikar TV (Chloé Vande Velde speelt met nummer 14):

Nog meegeven dat Chloé Vande Velde eerder al drie wedstrijden speelde voor Breidablik en dat resulteerde in twee overwinningen waarbij ze telkens in de basis mocht starten (2-3 op bezoek bij Throttur waar ze voor een assist bij de eerste goal zorgde op dinsdag 6 juli 2021 en 0-4 op bezoek bij Fylkir op maandag 12 juli 2021) en één verliesbeurt (thuis tegen Stjarnan 1-2 op woensdag 30 juni 2021 in een wedstrijd waarin ze tijdens de rust mocht invallen voor de Amerikaanse Taylor Ziemer). In de competitie heeft Breidablik na 10 speeldagen 21 punten, dat zijn er twee minder dan leider Valur Reykjavik!

Bekijk beelden van het verlies thuis tegen Stjarnan dankzij Blikar TV (Chloé Vande Velde is te zien met het nummer 14):

Vanaf woensdag 18 augustus 2021 speelt Chloé Vande Velde ook met Breidablik in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League in Litouwen. Breidablik speelt in Siauliai tegen Klaksvik KI uit de Fär Oer en bij winst op zaterdag 21 augustus 2021 tegen de winnaar van het duel tussen het Litouwse Gintra en Flora Tallinn uit Estland! 

Voor nog meer over Breidablik ga naar:

Fb Breidablik

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Chloé Vande Velde won zowel in 2017 als in 2019 de Beker van België met KAA Gent Ladies ten koste van RSC Anderlecht en ten koste van Standard!

 

Share