Share

België houdt vandaag dinsdag 20 juli 2021 een dag van nationale rouw naar aanleiding van de gevolgen van de overstromingen in Wallonië en Limburg. Zo’n dag van nationale rouw wordt enkel georganiseerd bij een ernstige gebeurtenis, een gebeurtenis die het hele land beroert

Er zijn inmiddels meer dan 30 doden te betreuren en een 70-tal burgers zijn voorlopig nog vermist of onbereikbaar. Ook de enorme omvang van de materiele schade veroorzaakt door de overstromingen wordt steeds duidelijker.

Tal van ingetogen initiatieven werden en worden ingezet om even stil te staan bij het leed van de getroffen landsgenoten en ook de redactie van Vrouwenvoetbal.be wil zijn steun betuigen aan de getroffenen.

De vlaggen aan officiële gebouwen hangen halfstok. Om klokslag 12u gaan nationaal alle sirenes en kerkklokken luiden, die luiden de minuut stilte in. Om 12u01 gaat de minuut stilte van start.

In 2016 was de laatste keer dat er dagen van nationale rouw gerespecteerd werden. Het waren toen zelfs 3 dagen van nationale rouw na de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem op dinsdag 22 maart 2016 toen 35 doden en ruim 340 gewonden te betreuren waren.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share