Share

Silke Leynen, die eerder twee keer de Beker van België won met Lierse SK en in het voorbije seizoen voor het eerst landskampioen werd met RSC Anderlecht, besliste op maandag 19 juli 2021 om de schoenen aan de haak te hangen.

Silke Leynen in de trui van Lierse SK, de club waarmee ze tweemaal in 2015 en 2016 de Beker van België won! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op haar Facebookaccount schreef ze het volgende:

Na 21 jaar intens bezig geweest te zijn met voetbal zeg ik vaarwel tegen mijn eigen voetbalcarrière.
Ik heb enorme mooie herinneringen aan het spelletje, veel ervaring opgedaan, maar ook te maken gehad met tegenslagen.
 
Van duiveltje tot het EK in Noorwegen, 2x bekerwinnaar van België, een landstitel en een Champions League ervaring neem ik met veel plezier afscheid.
 
Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan mijn carrière. Zonder jullie steun en vertrouwen was dit mij niet gelukt.
 
Special thanks to RSCA! 😈Bedankt voor het afgelopen seizoen. De mooie momenten samen. Bedankt team voor jullie steun!
Met als kers op de taart voor mij persoonlijk Champions League spelen!
 
Waar deuren sluiten, gaan andere weer open. Ik krijg de kans om physical coach 1&2 te kunnen behalen dit seizoen. Dit heeft mijn keuze toch wel beïnvloed. Ik zal met veel plezier mijn passie voor voetbal voortzetten in de staf van KFC Diest.
 
Dankjewel iedereen! 🙏🏼

Ook deze redactie feliciteert Silke Leynen met haar carrière en wenst haar veel succes voor alle nieuwe uitdagingen in de toekomst!

Silke Leynen begin juni van dit jaar toen ze met RSC Anderlecht de trofee van de Women’s Scooore Super League overhandigd kreeg! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bekijk nog meer rond de voetbalcarrière van Silke Leynen via:

Fb Silke Leynen

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Share