Share

Na 14 landstitels op rij werd Olympique Lyonnais in het seizoen 2020-21 voor het eerst geen landskampioen in Frankrijk. Voor de eerste vrouwelijke coach van de club ex-speelster en ex-Frans international Sonia Bompastor is het nieuwe seizoen dus een enorme uitdaging.

Amandine Henry lukte het eerste doelpunt van de oefencampagne 2021-22 van Olympique Lyonnais! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Maya Mans

Op zondag 25 juli 2021, na een week voorbereiding in de Zwitserse bergen, stond in de voormiddag nog met aftrap om 11 uur het eerste oefenduel op het programma in Crans-Montana tegen een selectie jongens U16 van FC Sion. Ook Belgisch recordinternational Janice Cayman was van de partij en zij stond meteen in de basis. Olympique Lyonnais maakte vroeg in de wedstrijd het verschil met doelpunten van Amandine Henry (0-1, 3de minuut) en van Emelyne Laurent (0-2, 26ste minuut)! Het volgende oefenduel van Janice Cayman en haar club Olympique Lyonnais is al op zaterdag 31 juli 2021 ook in de ochtend thuis tegen het Duitse SC Freiburg! 

Olympique Lyonnais tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Belgisch recordinternational Janice Cayman (centraal op de derde rij). Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Maya Mans

Lees ook nog over de voorbereidingsstage van OL Féminin via:

Website Olympique Lyonnais Féminin

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share