Share

Op dinsdag 27 juli 2021 stond de slotdag in de groepsfase van het Olympisch vrouwenvoetbaltornooi op het programma. Het was uitkijken wie zich naast Groot-Brittannië en Zweden zou plaatsen voor de kwartfinales.

In groep E won gastland Japan thuis tegen Chili met het kleinste verschil (1-0) dankzij een doelpunt in het laatste kwartier van Mina Tanaka. Japan mocht dankzij die overwinning samen met Canada en Groot-Brittannië, die het op een 1-1-gelijkspel hielden, naar de kwartfinales op vrijdag 30 juli 2021.

In groep F haalde Nederland opnieuw zwaar uit. Dit keer werd het 8-2 tegen China dankzij dubbels van Vivianne Miedema (ze lukte er nu al 8 op dit tornooi alleen waardoor ze beter doet dan de Canadese Christine Sinclair die 6 keer scoorde tijdens de Olympische Spelen in 2012), Lineth Beerensteyn en Lieke Martens en doelpunten van Shanice van de Sanden en Victoria Pelova. Wang Shanshan en Wang Yanwen scoorden dan weer  voor China. In het andere duel won Brazilië maar nipt tegen Zambia dat al voor het kwartier met tien kwam te staan na de rode kaart voor Margaret Belemu (13de minuut). Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vijf minuten later en kwam van de voet van Andressinha (1-0, 18de minuut).

In groep G tenslotte won Zweden nu ook tegen Nieuw-Zeeland 2-0 terwijl de wereldkampioen Verenigde Staten niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel tegen Australië waardoor beide teams zich verzekerden van een ticket voor de kwartfinales! Topaffiche daar is ongetwijfeld de heruitgave van de WK-finale 2019 tussen de Verenigde Staten en Nederland!

***Dit waren de uitslagen op de slotdag in de groepsfase:

*Groep E:

Japan – Chili 1-0;

Canada – Groot-Brittannië 1-1;

Eindstand: 1. Groot-Brittannië 3-7 (4-1), 2. Canada 3-5 (4-3), 3. Japan 3-4 (2-2), 4. Chili 3-0 (1-5);

*Groep F:

Nederland – China 8-2;

Braziliê – Zambia 1-0;

Eindstand: 1. Nederland 3-7 (21-8), 2. Brazilië 3-7 (9-3), 3. Zambia 3-1 (7-15), 4. China 3-1 (6-17);

*Groep G:

Zweden – Nieuw-Zeeland 2-0;

Verenigde Staten – Australië 0-0;

Eindstand: 1. Zweden 3-9 (9-2), 2. VS 3-4 (6-4), 3. Australië 3-4 (4-5), 4. Nieuw-Zeeland 3-0 (2-10);

***Dit is het programma van de kwartfinales op vrijdag 30 juli 2021:

Canada-Brazilië;

Groot-Brittannië – Australië;

Zweden – Japan;

Nederland – Verenigde Staten;

Voor nog meer over het Olympisch tornooi bij de vrouwen kan U terecht via:

FIFA.com – OS Japan 2020

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share