Share

De Belgische landskampioen RSC Anderlecht is na het vertrek van Patrick Wachel en Gouden Schoen Tine De Caigny begin juli van dit jaar aan een nieuw hoofdstuk begonnen onder leiding van ex-voetballer bij paars-wit Johan Walem.

De twee Brusselse clubs uit de Women’s Scooore Super League hebben allebei een nieuwe coach: Johan Walem bij RSC Anderlecht, die hier een vuistje doet met Tiziano Rutilo die Audrey Demoustier opvolgde bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De voorbije weken stonden er al oefenduels tegen Leeuw Brucom (eerste provinciale) en KVK Tienen Eva’s (eerste klasse) op het programma en die resulteerden allebei in overwinningen met dubbele cijfers (0-25 en 0-14). Op dinsdagavond 27 juli 2021 stond er met FWS Woluwe voor het eerst een tegenstander uit de Women’s Scooore Super League op het programma.  De club die vorig seizoen als enige de landskampioen in de competitie wist te verslaan (0-1 in het Lotto Park op zaterdag 27 maart 2021) had onder leiding van de ook al nieuwe coach Tiziano Rutilo (hij stond vorig jaar op het hoogste niveau nog aan de start met Sporting de Charleroi) al met 0-5 gewonnen bij eersteklasser ASE de Chastre! 

Het was even wennen want Hazel Engelen, vorig jaar nog belangrijk in de Brusselse derby voor FWS Woluwe, stond nu in het doel van RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op de RSCA Belfius Academy in Neerpede liep RSC Anderlecht met Hazel Engelen (ex-FWS Woluwe) de volledige wedstrijd in doel in de eerste helft met het basiselftal tot 3-0 uit dankzij doelpunten van achtereenvolgens Tessa Wullaert (1-0), Amber Maximus (2-0) en opnieuw Tessa Wullaert (3-0). FWS Woluwe, dat twee weken later begon te trainen, probeerde in eerste instantie de schade te beperken maar wanneer het kon schakelde het ook over naar de aanval.

Amber Maximus zorgde voor het tweede doelpunt van RSC Anderlecht. Ze krijgt hier de felicitaties van Laura Deloose! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft werden bij de thuisploeg alle veldspeelsters gewisseld zodat de coach Johan Walem in aanloop naar de komende weken met belangrijke wedstrijden tegen buitenlandse ploegen ook in de UEFA Women’s Champions League toch iedereen aan het werk zou gezien hebben. RSC Anderlecht liep verder uit dankzij doelpunten van Michelle Colson (4-0) en de van Standard teruggekeerde Noémie Gelders (5-0).

Noémie Gelders is terug bij RSC Anderlecht en bij haar invalbeurt tegen FWS Woluwe stond ze aan het kanon! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

FWS Woluwe wist vervolgens ook te scoren via Selina Gijsbrechts na een mooie aanval die van achteruit begon bij de teruggekeerde centrale verdediger Noémie Fourdin en met uiteindelijk een assist van Marie Bougard (5-1).

Selina Gijsbrechts mag felicitaties in ontvangst nemen na haar eerreddend doelpunt voor FWS Woluwe in de vriendschappelijke derby op bezoek bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het slot kwamen de bezoekers nog met tien te staan toen de van USGTH Ladies overgekomen doelvrouw Manon Wallez uitgesloten werd nadat ze Sakina Ouzraoui Diki buiten de grote rechthoek onderuit had gehaald.

Manon Wallez, de nieuwe doelvrouw bij FWS Woluwe, wordt uit het veld gestuurd nadat ze de doorgebroken Sakina Diki Ouzraoui van RSC Anderlecht onderuit haalde! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

U kan de fotoreportage rond deze derby bekijken met dank aan Sevil Oktem via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share