Share

Op zaterdag 31 juli 2021 was het de vuurdoop voor RAAL La Louvière, de club die dit seizoen start in de tweede provinciale Henegouwen met de ambitie om binnen de vijf jaar naar de Women’s Scooore Super League te promoveren. In de voorronde van de Beker van België moest het op bezoek bij RCS Nivellois, ook een club die in de tweede provinciale uitkomt maar dan in de regio Waals-Brabant.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken vanuit het Stade Reine Astrid dankzij Vrouwenteam TV:

RAAL La Louvière won dus uiteindelijk met 0-5 op bezoek bij RCS Nivellois dankzij doelpunten in de eerste helft van Louise Vanparys (0-1, 19de minuut) en 22′ Vanie Hannecart (0-2, 22ste minuut). Na de rust scoorde allereerst de ingevallen Elea Groborz (0-3, 56ste minuut). Daarna was Elisa Deprez succesvol (0-4  72ste minuut) en nadat de ook al ingevallen Shannon Schmit zowel paal als lat had getroffen zette Elea Groborz de eindstand op het bord (0-5, 88ste minuut).

RCS Nivellois voor de aftrap in de Beker van België 2021-22! Foto – (c) Vrouwenvoetball.be / MaMPict

Door de winst op bezoek bij RCS Nivellois bekert RAAL La Louvière verder. In  de eerste ronde krijgt het nu op zaterdag 7 augustus 2021 om 16 uur het bezoek van SK Pepingen-Halle, een ploeg uit de derde provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen.

RAAL La Louvière is klaar om te starten in de Beker van België 2021-22! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Bekijk alle uitslagen uit de voorronde van de Beker van België 2021-22 en het programma voor de eerste ronde via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share