Share

RSC Anderlecht, dat deze namiddag oefende op het veld van Excelsior Rotterdam, vertrekt volgende week naar Kroatië voor de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League. In de eerste wedstrijd tegen FC Hayasa uit Armenië komt het daar met Delphine Préaux een ex-speelster van de club tegen.

Delphine Préaux (41) was vorig seizoen nog heel belangrijk bij de opstart van het nieuwe project bij Sporting de Charleroi in de Women’s Scooore Super League maar rond nieuwjaar kwam er een einde aan de samenwerking met de vrouwelijke Zebra’s zowel op sportief als op administratief vlak. Delphine bleef echter niet bij de pakken zitten en ze is inmiddels bezig met het opleiden van jonge meisjes in Solre-Sur-Sambre, dicht bij de Franse grens waar het voor haar als 17-jarige allemaal begon. Daarna trok ze naar Braine-le-Comte dat destijds in de eerste klasse speelde. Ze kwam ook uit voor Nimy, RUS Beloeil, RAEC Mons en RSC Anderlecht, de ploeg die ze komende woensdag 18 augustus 2021 terug zal tegenkomen in het kader van de UEFA Women’s Champions League in het Kroatische Osijek en dat met FC Hayasa, de landskampioen van Armenië. FC Hayasa heeft haar in elk geval voor de Europese wedstrijden in Kroatië onder contract genomen en geregistreerd bij de UEFA!

Delphine Preaux trapt hier de bal naar voor vorig seizoen in Marcinelle voor Sporting de Charleroi in de Waalse derby tegen Standard met de inmiddels gestopte Sylke Calleeuw! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Deze ontmoeting is uiteraard iets waar Delphine naar uitkijkt. Ze was vroeger blij dat ze een tijdje bij paars-wit mocht spelen want ze is zelf een fervent supporter van de club. Maar aan deze laatste uitdaging als voetbalster kon ze niet weerstaan. Het is een mogelijkheid om haar voetbalcarrière op het hoogste niveau af te sluiten vooraleer ze wellicht definitief de schoenen aan de haak hangt en zich nadien verder gaat toeleggen op het opleiden van de jonge meisjes die zot zijn van voetbal!

Voor nog meer over het Europese avontuur van RSC Anderlecht ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: RSC Anderlecht won op vrijdagnamiddag 13 augustus 2021 het oefenduel op bezoek bij Excelsior Rotterdam met 1-4!
Share