In de tweede ronde van de Beker van België noteerden we voorlopig 7 wedstrijden met dubbele cijfers. De uitschieter was het duel tussen FC Mont-Sur-Marchienne-Collège en Dames VK Egem waar de eindstand 0-34 was!

Het team van Dames VK Egem voor de bus waarmee ze naar Mont-sur-Marchienne, een deelgemeente van Charleroi, trokken! Foto – (c) Dames VK Egem

Tweedeklasser Dames VK Egem scoorde aan de lopende band op bezoek bij FC Mont-Sur-Marchienne-Collège, een ploeg uit de tweede provinciale C in Henegouwen. Lisa-Marie Callemeyn opende al in de eerste minuut de score (0-1), Flore Verschaeve maakte er na tien minuten 0-2 van en Frie Craeymeersch zorgde een minuut later met haar enige doelpunt in de wedstrijd voor de 0-3. In het eerste kwartier zorgde Lobke Haeck voor de 0-4 en vanaf dan liep de score op. Bij de rust stond het 0-16, na 90 minuten 0-34! Lobke Haeck lukte in totaal 14 goals (7 voor en 7 na de rust), Lisa-Marie Callemeyn trof 7 keer raak. Flore Verschaeve was 4 keer succesvol, Danielle Alvarez deed de netten 3 keer trillen, Lindsay Grange 2 keer, Marthe Vanhouwe, Yoica Dewulf en captain Eva Verhulst zorgden ervoor dat het bij 34 eindigde.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Paul Dijkmans

Ook in andere wedstrijden noteerden we speelsters met meerdere doelpunten. We zetten ze kort even op een rijtje. Teslime Karihisarli lukte er 7 voor FC Irlande Auderghem in de 0-13-overwinning op bezoek bij SC Saive. Jolien Badie was 6 keer succesvol voor SV Sottegem in de 0-22-winst uit bij Jago Sint-Amandsberg. Juna Van Moer en Luka Hoppenbrouwers zorgden elk voor 5 goals in het duel tussen KHO Wolvertem Merchtem tegen R. Arquet FC.

Deze speelsters zijn allemaal terug te zien in de derde ronde van de Beker van België op zaterdag 21 augustus 2021. KHO Wolvertem Merchtem ontvangt om 18u30 Dames VK Egem. Het wordt uitkijken of de doelpuntenmakers van het voorbije weekend opnieuw zo vlot de weg naar het doel van de tegenstrever zullen vinden.

Bekijk alle uitslagen van de tweede ronde en het programma voor de derde ronde van de Beker van België  via:

PS: Op dinsdagavond 17 augustus 2021 ontvangt R. Union Lasne Ohain nog FWS Woluwe B. De aftrap is om 20 uur. De winnaar van dat duel gaat in de derde ronde op bezoek bij RAEC Mons Ladies!