Share

Op dinsdag 17 en woensdag 18 augustus 2021 staan de eerste wedstrijden in de eerste ronde van de vernieuwde UEFA Women’s Champions League op het programma. Tine De Caigny, de Belgische Gouden Schoen, mag met haar nieuwe club TSG Hoffenheim 1899, de nieuwe competitie op gang trappen.

De Belgian Red Flame staat immers met haar Duitse club in het bekende atletiekstadion Letzigrund in Zürich aan de aftrap in de openingswedstrijd tegen Valur Reykjavik uit Ijsland in een duel in groep 1 van ‘het ligaspoor’ dat zal geleid worden door de Griekse scheidsrechter Andromachi Tsiofliki. Later op de dag spelen in dezelfde groep nog FC Zûrich en AC Milan, de nieuwe club van Nina Stapelfeldt (ex-KAA Gent Ladies) tegen mekaar. De winnaars van deze beide duels spelen op vrijdag 20 augustus 2021 om 20 uur de finale voor een ticket voor de tweede ronde in deze competitie.

Op woensdag 18 augustus is het de beurt aan de andere Belgian Red Flames (Julie Biesmans met PSV Eindhoven in en tegen Lokomotiv Moskou Chloé Vande Velde met Breidablik in Litouwen tegen KI Klaksvik uit de Fär Oer, Jarne Teulings met FC Twente in eigen huis tegen WFC Nike uit Georgië) en uiteraard ook aan RSC Anderlecht, de Belgische landskampioen die in het Kroatische Osijek allereerst om 15 uur de Armeense kampioen FC Hayasa ontmoet. Bij FC Hayasa zal naast Delphine Préaux nog een ex-speelster van vrouwelijk paars-wit aantreden namelijk Iulia Petelca!

U kan TSG Hoffenheim 1899 – Valur Reykjavik volgen via:

TSG Hoffenheim – Livestream UWCL

U kan alle tussenscores en updates volgen via:

UEFA.com – UWCL 2021-22 livescore

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share