RSC Anderlecht heeft zich in het Kroatische Osijek onder leiding van hun nieuwe coach Johan Walem geplaatst voor de finalewedstrijd van de eerste ronde in de UEFA Women’s Champions League 2021-22. Het won in groep 3 op woensdagnamiddag 18 augustus 2021 in het Gradski Stadion tegen de Armeense landskampioen FC Hayasa. In de finale speelt het nu zaterdag 21 augustus 2021 tegen NZK Osijek, het gastteam van dit mini-tornooi en ook de kampioen van Kroatië!

RSC Anderlecht, het betere team, moest lang wachten op een eerste doelpunt tegen FC Hayasa dat niet veel ruimte weggaf. Pas kort voor het uur kon de Roemeense international Stefania Vatafu de ban breken met een schot (1-0, 57ste minuut) en dit na een afgeweerde hoekschop. Zes minuten later verdubbelde Charlotte Tison de score met het hoofd (2-0, 63ste minuut) waarna Tessa Wullaert, vorig seizoen topschutster in de Women’s Scooore Super League, de eindstand op het bord zette (3-0, 78ste minuut).

Herbekijk de volledige wedstrijd dankzij FC Hayasa:

In de andere wedstrijd ‘s avonds won ZNK Osijek tegen FK Breznica Pljevlja uit Montenegro met 5-0 dankzij doelpunten van Kristina Nevrkla (1-0, 7de minuut), Anela Lubina (2-0, 27ste minuut), Maja Joscak (3-0, 53ste minuut), Klara Kovacevic (4-0, 84ste minuut), Lorena Balic (5-0, 89ste minuut).

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Hrvatska Nogometna Televizija:

Op zaterdag 21 augustus 2021 spelen FC Hayasa en FK Breznica Pljevlja, allebei uitgeschakeld voor de tweede ronde, om 15 uur de wedstrijd voor de derde plaats. RSC Anderlecht speelt om 21 uur de belangrijke finalewedstrijd met als inzet kwalificatie voor de tweede ronde tegen ZNK Osijek.

Het elftal van RSC Anderlecht bij de aftrap in Osijek tegen FC Hayasa bij het debuut van Johan Walem! Foto – (c) Fb ZNK Osijek

Het waren overigens succesvolle halve finales voor alle Belgische speelsters in deze eerste ronde van de UWCL. Tine De Caigny plaatste zich dinsdag al met haar nieuwe club TSG Hoffenheim voor een finale tegen AC Milan na 1-0-winst tegen Valur Reykjavik uit Ijsland. Op woensdag 18 augustus 2021 wisten ook Chloé Vande Velde met Breidablik (7-0 tegen KI Klaksvik), Julie Biesmans met PSV Eindhoven (3-1 tegen Lokomotiv Moskou) en Jarne Teulings met FC Twente (9-0 tegen WFC Nike) zich te plaatsen voor de eindstrijd. De tegenstanders in de finales zijn gastteam Gintra uit Litouwen voor Breidablik, Arsenal voor PSV en Spartak Subotica voor FC Twente. Opvallend in de eerste ronde was de winst van RFC Union Luxemburg tegen Sarajevo met 1-0. Het doelpunt van Precellila Rinaldi in de 66ste minuut betekende de allereerste overwinning van een ploeg uit Luxemburg in de UEFA Women’s Champions League. Zij mogen nu zaterdag 21 augustus 2021 om 17 uur in het FF BH Football Training Center van Zenica de finale spelen tegen Benfica, de ploeg die vorig jaar RSC Anderlecht uitschakelde in Europa!