Vorig seizoen was FWS Woluwe – Sporting de Charleroi de best bekeken wedstrijd in de Women’s Scooore Super League op Eleven Sports. Vreemd genoeg werd de opener van het nieuwe seizoen niet in het Stade du Pays de Charleroi gespeeld en er waren ook geen bloemen van de thuisclub voor Noémie Fourdin, hun allereerste captain uit de geschiedenis aan de top van het Belgische vrouwenvoetbal, die terugkeerde naar Marcinelle waar ze het voorbije jaar de vrouwelijke Zebra’s samen met Tiziano Rutilo op weg naar een bestaan in het vrouwenvoetbal hielp!

FWS Woluwe voor het begin van het nieuwe seizoen op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was Perrine Balant, overgekomen van Standard, die om 20u06 (de scheidsrechter was blijkbaar nog in vakantiestemming) het allereerste duel van de Women’s Scooore Super League editie 2021-22 op gang mocht trappen. Het werd een leuke wedstrijd met veel inzet, spanning, fysieke duels, bij momenten technisch goed voetbal maar ook hier en daar wat inschattingsfouten met doelpunten tot gevolg. Noa Corbeels zorgde voor het eerste moment waarbij de bank van de bezoekers bijna mocht rechtspringen toen ze de bal maar nipt naast trapte (11de minuut) en kort daarna mocht de van OHL overgekomen speelster het nog eens proberen maar nu stond Joséphine Delvaux paraat. De wedstrijd was bijna halfweg toen Lotte Michiels in het strafschopgebied Perrine Balant onderuit haalde. De scheidsrechter wees kordaat naar de stip! De ook al nieuw in Charleroi toegekomen Kristina Erman trapte de bal met rechts keihard voorbij Zélie Lambert (1-0, 22ste minuut). Het allereerste doelpunt in het tweede seizoen van de Women’s Scooore Super League stond opnieuw op naam van Sporting de Charleroi (vorig seizoen was Megane Vos op bezoek bij KRC Genk Ladies de allereerste schutter)!

De Sloveense Kristina Erman lukte na 22 minuten wedstrijd het allereerste doelpunt van het nieuwe seizoen in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

FWS Woluwe gaf zich echter niet gewonnen. Kenza Vrithof kopte Jana Janssens op weg naar het doel van de vrouwelijke Zebra’s en de ex-speelser van OHL trapte mooi raak (1-1, 32ste minuut). Twee minuten later volgde er een hoekschop vanop rechts genomen door Alysson Duterne. Hanne Hellinx stond goed opgesteld aan de tweede paal om Sporting de Charleroi meteen opnieuw een voorsprong te bezorgen (2-1, 34ste minuut). Maar ook nu kon FWS Woluwe reageren. Een vrije trap van Jana Simons, die drie minuten eerder vanuit een hoekschop de paal had getroffen, ging nu tegen de lat , stuitte terug het veld in, werd weggewerkt door Hanne Hellinx, Noémie Fourdin raakte de bal nog aan maar zij zette dan snel een stap opzij zodat uiteindelijk Stefanie Deville de bal met rechts bijzonder mooi voorbij doelvrouw Joséphine Delvaux kon krullen (2-2, 41ste minuut). Bij de rust stond het 2-2-gelijk.

Stefanie Deville zorgde kort voor de rust voor een fantastische gelijkmaker! Taika De Koker, Jana Simons en Jana Janssens die eerder al scoorde juichen mee voor de bezoekers! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Kenza Vrithof mocht de tweede helft op gang trappen en FWS Woluwe was niet meteen bij de les. Alysson Duterne was dat wel, ze gaf de bal voor en Stephanie Pirotte kon tot frustratie van de bezoekende coach het derde doelpunt van de thuisploeg aantekenen (3-2, 47ste minuut). FWS Woluwe probeerde opnieuw langszij te komen maar verder dan een schot van Lotte Michiels eenvoudig gepakt door Joséphine Delvaux kwamen de bezoekers niet. Even over het uur viel dan de beslissing. Alysson Duterne ging alleen op doel af en zij trof naar goede gewoonte raak (4-2, 64ste minuut). Het kalf leek verdronken voor de bezoekers maar toch hadden ze in een mum van tijd nog terug op gelijke hoogte kunnen komen toen eerst de ingevallen Hanne Mylle alleen voor doel (van iets te ver) naast besloot (71ste minuut) en Kenza Vrithof luttele ogenblikken later de doelvrouw van de thuisploeg niet wist te verschalken met de perfecte lob (72ste minuut). Het bleef bij 4-2 zodat de vrouwelijke Zebra’s onder hun nieuwe coach Aline Zeler perfect uit de startblokken schoten en met open vizier naar het Lotto Park kunnen trekken voor hun tweede ontmoeting van het seizoen tegen de regerende landskampioen RSC Anderlecht! FWS Woluwe ontvangt volgende vrijdag 27 augustus 2021 Club YLA!

Aline Zeler heeft op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen meteen haar eerste overwinning beet! Van een betere start kan je niet dromen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond Sporting de Charleroi – FWS Woluwe via:

PS: In de andere wedstrijd op vrijdagavond 20 augustus 2021 won OHL Women met 0-1 op bezoek bij KAA Gent Ladies dankzij een doelpunt van Luna Vanzeir in de 15de minuut!