Share

In het weekend dat de tweede editie van de Women’s Scooore Super League van start ging was het na de vier gespeelde wedstrijden uitkijken naar wat RSC Anderlecht, de voorbije 4 jaar landskampioen in het Belgische vrouwenvoetbal, op zaterdagavond 21 augustus 2021 zou presteren in Kroatië in de finalewedstrijd van de eerste ronde tegen ZNK Osijek.

ZNK Osijek zit op zondag 22 augutus 2021 in de trommel voor de loting van de tweede ronde! Foto – (c) Fb ZNK Osijek

Het Belgische clubvoetbal in Europa … Het was de voorbije week bij de mannen al een flinke tegenvaller want in de play-offs van de UEFA Conference League speelde RSC Anderlecht onder leiding van Vincent Kompany thuis slechts 3-3-gelijk tegen Vitesse Arnhem nadat Gouden Schoen Lior Refaelov in de slotfase nog een strafschop tegen de lat trapte en KAA Gent verloor in Polen bij Rakow Czestochowa met 1-0. Ook de nieuwe titelpretendent Royal Antwerp FC van de superambitieuze voorzitter Paul Gheysens ging in Cyprus lachwekkend onderuit tegen Omonia Nicosia 4-2!

Trainer Johan Walem had er voor het vertrek van vrouwelijk paars-wit naar Kroatië al voor gewaarschuwd dat het met de afwezigheid van de geblesseerden captain Laura De Neve, Sakina Diki Ouzraoui, Louise Wijns en Ella Van Kerkhoven geen formaliteit zou worden in Osijek. RSC Anderlecht was immers in vergelijking met vorig seizoen ook al Gouden Schoen Tine De Caigny, die profspeelster werd bij het Duitse Hoffenheim, kwijtgeraakt terwijl Belgian Red Flame Kassie Missipo (zij had vanwege haar blessure niet kunnen spelen) haar overeenkomst met vrouwelijk paars-wit niet verlengde.

De basiself van RSC Anderlecht tegen ZNK Osijek in de finale van de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League 2021-22! Foto – (c) Fb ZNK Osijek

Afgelopen woensdag 18 augustus 2021 werd er tegen het bescheiden FC Hayasa uit Armenië nog wel met 3-0 gewonnen dankzij doelpunten in de tweede helft van Stefania Vatafu, Charlotte Tison met het hoofd en Tessa Wullaert. Maar op zaterdag 21 augustus 2021 tegen het gastteam ZNK Osijek lukte het niet. Veel kansen waren er niet in het twaalfde Europese duel van vrouwelijk RSC Anderlecht dat in het Gradski Stadion vrt van Osijek bij een temperatuur van 25 graden werd gespeeld. In het begin van de tweede helft mikte Merjema Medic net naast vooraleer een doelpunt van Stefania Vatafu op aangeven van Tessa Wullaert wegens buitenspel niet doorging. In de 54ste minuut was balverlies van Belgian Red Flame en rechtsachter Laura Deloose de inleiding tot het enige doelpunt van de wedstrijd. Maja Joscak gaf de voorzet vanop links en Izabela Lojna, de captain van de thuisploeg, verschalkte Jenna Van De Keere, voor het eerst aan de aftrap op dit niveau, en rondde met een schot met rechts van in de buurt van de strafschopstip knap af (0-1). In het laatste kwartier probeerde vrouwelijk paars-wit nog wel maar de vrije trap van Tessa Wullaert was te zwak (80ste minuut) en ook de ingevallen Amber Maximus kwam tot drie keer toe niet tot scoren. Eerst mikte ze van iets te ver op de lokale doelvrouw (86ste minuut), vervolgens kopte ze een mooie voorzet van Sarah Wijnants naast (89ste minuut) en ook haar derde poging een schot met rechts in de toegevoegde tijd ging nipt naast het Kroatische doel (90ste + 1′ minuut). Zo mocht de thuisploeg die als bezoekende ploeg de wedstrijd had aangevat vieren want met deze overwinning met het kleinse verschil stond het in de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League 2021-22!

Bekijk de samenvatting van ZNK Osijek – RSC Anderlecht met dank aan Hrvatska Nogometna Televizija:

De Belgische vertegenwoordiger in het Europese clubvoetbal bij de vrouwen RSC Anderlecht is dus na de eerste ronde uitgeschakeld. Het kan zich eind augustus 2021 al volledig richten op de competitie in de Women’s Scooore Super League waarin het op zaterdag 28 augustus 2021 begint met een thuiswedstrijd in het Lotto Park voor de camera’s van Eleven Sports tegen Sporting de Charleroi dat de eerste competitiewedstrijd onder leiding van hun vrouwelijke coach Aline Zeler op vrijdagavond 20 augustus 2021 thuis tegen FWS Woluwe met 4-2 won!

De andere uitslagen op de openingdsdag in de Women’s Scooore Super League 2021-22 waren KAA Gent Ladies – OHL Women 0-1, SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem 0-1 en Club YLA – Standard in het Jan Breydelstadion 4-1!

Voor nog meer over RSC Anderlecht – ZNK Osijek ga naar:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Bekijk foto’s van de eerste speeldag in de Women’s Scooore Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat Tine De Caigny (2-0 met Hoffenheim tegen AC Milan), Chloé Vande Velde (8-1 met Breidablik tegen Gintra), Jarne Teulings (na een sensationele terugkeer van 0-3 na 80 minuten naar 5-3 na verlengingen met FC Twente tegen het Servische Spartak Subotica) zich wel plaatsten voor de tweede ronde. Het lukte Julie Biesmans (3-1 verlies met PSV Eindhoven tegen Arsenal in Moskou) niet!

 

 

 

 

Share