Op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021 stonden de eerste vier duels van de eerste speeldag van de Women’s Scooore Super League op het programma. Het duel van titelverdediger RSC Anderlecht kon niet gespeeld worden want vrouwelijk paars-wit had Europese verplichtingen in Kroatië.

Vuistjes voor de start van de competitie met Aline Zeler, de enige vrouwelijke coach in de Women’s Scooore Super League en Tiziano Rutilo, vorig seizoen bij Sporting de Charleroi nu hoofdcoach bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Sloveense Kristina Erman lukte dit jaar het allereerste doelpunt in de Women’s Scooore Super League 2021-22 en dit vanop de strafschopstip voor haar nieuwe club Sporting de Charleroi tegen FWS Woluwe (1-0, 22ste minuut). Jana Janssens zorgde bij haar debuut voor FWS Woluwe voor de gelijkmaker (1-1) maar Hanne Hellinx zorgde kort daarna na een hoekschop van Alysson Duterne voor de 2-1! Kort voor de rust viel er een mooie goal! Een vrije trap van Jana Simons, die drie minuten eerder vanuit een hoekschop de paal had getroffen, ging nu tegen de lat, stuitte terug het veld in, werd weggewerkt door Hanne Hellinx, Noémie Fourdin raakte de bal nog aan maar zij zette dan snel een stap opzij zodat uiteindelijk Stefanie Deville de bal met rechts bijzonder mooi voorbij doelvrouw Joséphine Delvaux kon krullen (2-2, 41ste minuut)! Het knappe doelpunt leverde echter niets op voor de bezoekers want in de tweede helft zorgden Stephanie Pirotte (3-2, 47ste minuut) en Alysson Duterne (4-2, 64ste minuut) ervoor dat Aline Zeler haar eerste competitiewedstrijd als coach in de Women’s Scooore Super League winnend kon afsluiten!

De vrouwelijke Zebra’s vieren achteraf hun eerste overwinning van het seizoen met de fans! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In Oostakker stond de tweede wedstrijd van de openingsdag op het programma tussen KAA Gent Ladies en OHL Women. Het enige doelpunt van dat duel viel al na 15 minuten toen Sari Kees diep speelde naar Luna Vanzeir en de jonge belofte met links succesvol in doel trapte (0-1). De vice-kampioen startte zo het nieuwe seizoen met een belangrijke driepunter!

OHL Women mocht meteen juichen op bezoek bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Zaterdagnamiddag won SV Zulte Waregem ook met het kleinste verschil op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. Het enige doelpunt daar kwam op naam van Laura Vervacke die nadat een eerste poging afgeblokt werd vervolgens in de herneming vanop afstand succesvol uithaalde (0-1). Anaëlle Wiard kwam nadien nog het dichtst bij een gelijkmaker maar haar kopbal en haar trap strandden tegen de lat!

Laura Vervacke lukte het enige doelpunt voor SV Zulte Waregem op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Club YLA-Standard was een mooie affiche waarin Marie Minnaert het allereerste vrouwelijke doelpunt in het Jan Breydelstadion wist te scoren maar de vrouw van de dag was de Slovaakse Ludmila Matavkova, vorig jaar nog bij Sporting de Charleroi maar bij haar debuut in Brugge meteen bij de les! Ze scoorde drie keer, twee keer met het hoofd en één keer met de voet waardoor de score tot 4-0 opliep. Ook Jody Vangheluwe kende met 3 assists een opvallende dag! Standard lukte kort nadien wel nog een eerreddend doelpunt dankzij de kopbal van nieuwe aanwinst Hanne Merkelbach maar meer zat er niet meer in. Constance Brackman moest na afloop geblesseerd naar het ziekenhuis maar de dag behoorde toe aan Club YLA en Ludmila Matavkova. Voor publiek in het stadion en veel kijkers op televisie. Beter kan je aan het seizoen wellicht niet beginnen!

Ludmila Matavkova meteen goed voor 3 goals bij haar nieuwe club! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KRC Genk Ladies kon vanwege de Europese verplichtingen van vrouwelijk RSC Anderlecht in Kroatië tegen ZNK Osijek niet aan het seizoen beginnen. Voor deze beide teams is de competitiestart pas op zaterdag 28 augustus 2021.

***Hieronder kan U nog eens alle doelpuntenmakers bekijken:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe 4-2 (rust: 2-2);

Doelpunten: 22′ Kristina Erman 1-0, 32′ Jana Janssens 1-1, 34′ Hanne Hellinx 2-1, 41′ Stefanie Deville 2-2, 47′ Stephanie Pirotte 3-2, 64′ Alysson Duterne 4-2.

Club YLA – Standard 4-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 27′ Marie Minnaert 1-0, 38′ Ludmila Matavkova 2-0, 65′ Ludmila Matavkova 3-0, 70′ Ludmila Matavkova 4-0, 72′ Hanne Merkelbach 4-1.

Luister naar Febe Vanhaecke (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Davinia Vanmechelen (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ludmila Matavkova (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Hanne Merkelbach (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Stephane Guidi (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Dennis Moerman (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht wordt op dinsdag 28 september 2021 gespeeld.

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

Ludmila Matavkova (Club YLA);

Ludmila Matavkova is dankzij haar 3 doelpunten in het Jan Breydelstadion tegen Standard de eerste topschutster in het nieuwe seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry