Share

Spaans international Alexia Putellas van FC Barcelona is voor het eerst verkozen tot beste speelster in Europa. Dat gebeurde op donderdag 26 augustus 2021 in het Haliç Congress Center in Istanbul tijdens de ceremonie voorafgaand aan de loting van de groepsfase van de UEFA Champions League 2021-22 waarbij Club Brugge de Belgische vertegenwoordiger was.

Alexia Putellas is de eerste Spaanse voetbalster die Europees voetbalster van het jaar wordt! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De captain van FC Barcelona, die dit jaar in het Zweedse Göteborg voor het eerst de UEFA Women’s Champions League won, kreeg in totaal 50 punten toegekend van de coaches en journalisten die voor deze trofee mochten stemmen. Haar teamgenoten Jennifer Hermoso (42 punten) en de Nederlandse Lieke Martens (40 punten) eindigden op de tweede en de derde plaats in een podium met enkel speelsters van FC Barcelona!

Alexia Putellas schakelde op weg naar de UEFA Women’s Champions League in de eerste ronde PSV Eindhoven uit! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Alexia Putellas, een technisch begenadigde speelster, is de eerste Spaanse voetbalster op de erelijst van deze trofee. Ze werd zowel in 2010 als in 2011 Europees Kampioen bij de U17 met Spanje. Ze debuteerde in het nationale team van Spanje in 2013 en lukte haar eerste goal op het EK 2013 in Zweden het winnende doelpunt tegen Engeland! Ze was met Spanje aanwezig op het WK 2015 en het WK 2019. Met haar land won ze in 2017 de Algarve Cup en in 2018 de Cyprus Cup. Met FC Barcelona werd ze al vijf keer landskampioen en won ze al zes keer de Spaanse beker! Dit jaar kwam daar de UEFA Women’s Champions League bij en nu ook de titel van Europees voetbalster van het jaar!

Foto – (c) UEFA.com

Dit is de Erelijst van de UEFA Women’s Player of the Year Award:

2013 Nadine Angerer (1.FFC Frankfurt);

2014 Nadine Kessler (VfL Wolfsburg);

2015 Celia Sasic (1.FFC Frankfurt);

2016 Ada Hegerberg (Olympique Lyonnais);

2017 Lieke Martens (FC Barcelona);

2018 Pernille Harder (VfL Wolfsburg);

2019 Lucy Bronze (Olympique Lyonnais);

2020 Pernille Harder (VfL Wolfsburg);

2021 Alexia Putellas (FC Barcelona);

Lees nog meer hierover via:

UEFA.com

en ook via:

UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat Club Brugge bij de loting in groep A terechtkwam met als tegenstanders Manchester City waar Rode Duivel Kevin De Bruyne speelt, Paris Saint-Germain, de nieuwe ploeg van Lionel Messi, en RB Leipzig!
Share