Share

Op de dag dat zowel rockicoon Charlie Watts, de drummer van de Rolling Stones, als Belgisch voetballegende en ex-Rode Duivel Wilfried Van Moer het leven verlieten viel er toch nog wat positief nieuws te rapen in de sportwereld want de Yellow Tigers hebben zich in Belgrado geplaatst voor de zestiende finales!

De Yellow Tigers zijn in Belgrado onder leiding van bondscoach Gert Vande Broek bezig aan een sterk EK. Ze wonnen hun eerste duel tegen Azerbeidzjan met 3-0, verloren zoals verwacht tegen het gastland en regerend Europees kampioen Servië met 0-3, zorgden dan na een achterstand van twee sets voor een stunt tegen Rusland door alsnog met 3-2 te winnen en verzekerden zich op dinsdag 24 augustus 2021 van een plaatsje in de achtste finales door Bosnië-Herzegovina met 3-0 te verslaan! In groep A wacht hen nog op donderdag 26 augustus 2021 een wedstrijd tegen Frankrijk om 20 uur maar nu al is zeker dat ze ook vanaf zaterdag 28 augustus 2021 nog in Belgrado zullen zijn om te strijden voor de Europese titel in het volleybal bij de vrouwen!

België zorgde voor een stunt tegen Rusland! Foto – (c) Fb Belgian Yellow Tigers

De Belgian Yellow Tigers kan U volgen via:

Fb Yellow Tigers

Het EK 2021 zelf kan U volgen via:

Website Eurovolley CEV EU

Lees nog meer over Wilfried Van Moer via:

Sporza.be

Lees meer over Charlie Watts via:

Website VRT

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat de Belgian Red Flames hun EK spelen in de zomer van 2022 in Engeland en dat hun programma met tegenstanders zal bekend worden bij de loting van donderdag 28 oktober 2021 in Manchester.
 
Share