Share

Belgian Red Flames Diede Lemey en Davina Philtjens beginnen dit weekend met hun club US Sassuolo aan de competitie in de Italiaanse Serie A Femminile. Maar ook in Duitsland en Nederland wordt de aftrap gegeven!

Diede Lemey, die in het doel stond bij het laatste duel van de Belgian Red Flames op bezoek bij Luxemburg, speelt nu zondag in Italië tegen Fiorentina! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Terwijl titelverdediger Juventus al op zaterdag 28 augustus 2021 in actie komt met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Pomigliano is het voor Sassuolo nog wachten tot zondagavond 29 augustus 2021. Dan staat om 20u30 het duel tegen Fiorentina, een ex-club van Davina Philtjens op het programma. AC Milan, recent door Hoffenheim uitgeschakeld in de UEFA Women’s Champions League, speelt eerder op zondag thuis tegen Verona.

Het team van Sassuolo voor aanvang van het nieuwe seizoen! Foto – (c) US Sassuolo

Gouden Schoen Tine De Caigny komt vrijdagavond 27 augustus 2021 al in actie. Hoffenheim speelt de openingswedstrijd van de Frauen-Bundesliga thuis tegen SC Freiburg. De aftrap daar is voorzien om 19u15. Bekerwinnaar VfL Wolfsburg onvangt zaterdagnamiddag Turbine Potsdam terwijl titelverdediger Bayern München het op zondagnamiddag opneemt tegen Werder Bremen!

Gouden Schoen Tine De Caigny begint op vrijdagavond 27 augustus 2021 aan haar eerste competitiewedstrijd in Duitsland met Hoffenheim! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ook in Nederland begint de competitie al op vrijdagavond. Titelverdediger FC Twente, het team van Jarne Teulings en Elena Dhont, begint met een thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar.

Jarne Teulings, hier nog bij RSC Anderlecht, speelt dit seizoen in Nederland voor FC Twente! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

PSV Eindhoven, de club van Julie Biesmans en Femke Bastiaen, starten het seizoen tegen PEC Zwolle waar Jassina Blom inmiddels vertrokken is. De ex-speelster van KAA Gent Ladies, Club Brugge en Eva’s Tienen, FC Twente en SC Heerenveen is het komende seizoen te zien in Spanje bij UDG Tenerife! Excelsior ontvangt Ajax terwijl nieuwkomer Feyenoord op zondag 29 augustus 2021 uit speelt bij ADO Den Haag! Merel Bormans is met SC Heerenveen op de openingsdag vrij!

Jassina Blom ruilde PEC Zwolle in voor UGD Tenerife en met die ploeg mag ze op zaterdag 4 september 2021 al op bezoek bij FC Barcelona! Foto – (c) UGD Tenerife

 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share