Share

Na hun knappe overwinning op de openingsdag in het Jan Breydelstadion tegen Standard stond voor Club YLA op de tweede speeldag een verplaatsing naar de hoofdstad op het programma. Fémina White Star Woluwe dat bij de start van de nieuwe competitie verloor op bezoek bij Sporting de Charleroi was de tegenstander op vrijdag 27 augustus 2021.

Kenza Vrithof probeert hier Febe Vanhaecke uit te spelen maar Club YLA was te sterk voor FWS Woluwe! Foto -( c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Kenza Vrithof mocht de wedstrijd op gang trappen voor de thuisploeg maar het duurde niet lang vooraleer de bezoekers onder leiding van coach Dennis Moerman het verschil hadden gemaakt. Eerst ging Jody Vangheluwe door op de rechterflank. Zij gaf voor waarna Celien Guns eerst nog haar poging zag gekeerd worden maar in de rebound stond Marie Minnaert klaar om het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen te trappen (0-1, 9de minuut). Drie minuten later kwam het gevaar vanop links toen Isabelle Iliano de voorzet gaf en Frieke Temmerman aan de tweede paal kon binnentrappen (0-2, 12de minuut). Bij de thuisploeg zorgde Selina Gijsbrechts twee keer voor gevaar, eerst halfweg de eerste helft met een schot dat nipt naast ging en kort voor de rust ook nog met een poging van dichtbij die over het doel vloog. Tussendoor mikte Celien Guns op aangeven van Esther Buabadi nog naast het doel van de thuisploeg.

Frieke Temmerman lukte nog voor het kwartier het tweede doelpunt van Club YLA! Hier is ze blij met Ludmila Matavkova in de buurt en Celien Guns! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft hadden de bezoekers nog verder kunnen uitlopen maar eerst trapte Isabelle Iliano over het doel dat verdedigd werd door Zélie Lambert en daarna kreeg Celien Guns nog twee keer de kans om na een verre uittrap van Femke Schamp de cijfers op te drijven. Haar eerste poging ging over het doel, de tweede na 70 minuten wedstrijd belandde tegen de binnenkant van de paal en sprong terug het veld in. Zo beperkte FWS Woluwe met een beetje meeval de schade tegen Club YLA. Toch blijft het na twee wedstrijden met nul punten achter. Volgende week vrijdag 3 september 2021 komt KAA Gent Ladies op bezoek bij FWS Woluwe. Club YLA begon aan het seizoen met het maximum van de punten! Zes op zes! Volgende zaterdag 4 september 2021 ontvangt het in Aalter titelverdediger RSC Anderlecht!

Doelvrouw Femke Schamp en centrale verdediger Febe Vanhaecke na de 6 op 6! Next up is RSC Anderlecht in Aalter! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – Club YLA via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share