Share

Het nieuwe voetbalseizoen in de Super League zal er helemaal anders uitzien dan de voorbije editie. Niet alleen tal van speelsters zullen op het veld ontbreken ook een aantal trainers zien we niet meer terug langs de lijn. En dat is na Benoit Waucomont (Standard), Filip De Winne (RSC Anderlecht) en Daniel Simmes (Lierse) nu ook het geval voor Vic Crabbé. De laatste trainer die een Belgische club tot in de kwartfinales van een Europees toernooi loodste neemt immers afscheid bij KSK Heist.

KSK Heist, het laatste team dat onder leiding stond van Vic Crabbé, verzekerde zonder veel moeite het behoud in de Super League! Foto - (c) Vrouwenteam.be/Paul Dijkmans

KSK Heist, het laatste team dat onder leiding stond van Vic Crabbé, verzekerde zonder veel moeite het behoud in de Super League! Foto – (c) Vrouwenteam.be/Paul Dijkmans

Het nieuws zal voor sommigen wellicht als een verrassing komen maar de KBVB heeft voor het vrouwenvoetbal alweer nieuwe reglementen voor de Super League in het leven geroepen. Trainers op dat niveau moeten beschikken over een diploma. Bij Vic Crabbé is dat niet het geval en dus heeft hij beslist om niet verder te gaan bij KSK Heist waarmee hij nochtans een titel behaalde en dus ook een promotie afdwong. Vic Crabbé was 12 jaar aktief in het Belgische vrouwenvoetbal en alhoewel hij geen diploma had zette hij toch altijd maar weer mooie resultaten neer.

Hij pakte 4 keer de Belgische titel met Rapide Wezemaal waarmee hij ook 2 bekerfinales won. 2 keer won hij de Belgische Supercup en hij was met Rapide Wezemaal 4 opeenvolgende jaren aanwezig in Europa met als uitschieter het behalen van de kwartfinale van de UEFA Women’s Cup 2007-08 tegen het Zweedse Umea met wereldster Marta, topspeelster Hanna Ljungberg en Ramona Bachmann, het toen nog bijzonder jonge talent uit Zwitserland. Umea, tweevoudig winnaar en verliezend finalist van de voorbije UEFA Women’s Cup, haalde ook in dat seizoen de finale die het uiteindelijk verloor tegen 1.FFC Frankfurt. Tegen dat Duitse team met Birgit Prinz in de basis speelde Rapide Wezemaal in Bierbeek in de tweede groepsfase (bij de laatste 16 dus met ook nog Valur Reykjavik en Everton Ladies) 1-1-gelijk.

Ook deze redactie dankt Vic Crabbé voor de vele mooie momenten in het Belgische vrouwenvoetbal en wenst hem succes in alles wat hij verder onderneemt!

Voor meer over het nieuwe seizoen in de Super League:

Vrouwenteam.be

Share