Share

OHL Women was een van de vier ploegen die op de openingsdag gewonnen had en dus nog het maximum kon hebben indien het ook het tweede competitieduel van het nieuwe seizoen thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies won! Het team van Jimmy Coenraets deed dat met overtuiging en mede dankzij drie doelpunten nog voor de rust van Luna Vanzeir!

Sheila Broos van SC Eendracht Aalst Ladies probeert hier Charlotte Cranshoff uit te spelen maar OHL Women was te sterk voor de vrouwelijke Ajuinen! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Haar broer Dante maakte zaterdagavond 28 augustus 2021 in de Jupiler Pro League met het gepromoveerde R. Union Saint-Gilloise in het Dudenpark brandhout van Standard (4-0). Met zijn drie doelpunten (één voor de rust en twee erna) deed hij oude tijden herleven in het Joseph Marienstadion aan de Brusselsesteenweg in Vorst. Na het verlies van titelverdediger Club Brugge zondag in de vroege namiddag op bezoek bij KAA Gent 6-1 prijken de geelblauwen nu zelfs weer alleen bovenaan. Zijn zus Luna wou wellicht niet onderdoen voor haar broer en zij zorgde minder dan 24 uur later op zondag 29 augustus 2021 in de late namiddag ook voor een hat-trick, een zuivere dan nog wel en dat in 24 minuten tijd. Zo stond het halfweg al 5-0 voor het vrouwenteam van OHL want Sari Kees, op de openingsdag nog goed voor de assist van de goal van Luna Vanzeir, had eerder ook al twee keer raak getroffen!

Zenia Mertens, die later zelf scoorde, feliciteert hier Sari Kees die de eerste twee doelpunten voor OHL Women lukte thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

OHL Women won uiteindelijk met 7-0 want ook Zenia Mertens (6-0, 48ste minuut) en Hannah Eurlings (7-0, 69ste minuut) lieten hun naam nog optekenen op het scorebord! Dankzij die overwinning met ruime cijfers staat OH ‘Luna’ Women na twee speeldagen voorlopig helemaal bovenaan in de Women’s Scooore Super League! Het heeft immers het beste doelsaldo (8-0) van de drie teams die na twee speeldagen een 6 op 6 haalden. Op zondag 5 september 2021 ontvangt het op de Fandag van OH Leuven in het King Power Stadion At Den Dreef Standard in een wedstrijd die op Eleven Sports zal worden uitgezonden en die inmiddels ook de naam meekreeg Memorial Eddy Timmermans. SC Eendracht Aalst Ladies, dat het seizoen begon met een 0 op 6, speelt op zaterdag 4 september 2021 thuis tegen KRC Genk Ladies.

Bekijk de fotoreportage van Jill Delsaux rond OHL Women – SC Eendracht Aalst via:

Sportpix.be

Lees nog over Luna Vanzeir en haar eerste hat-trick in de Women’s Scooore Super League:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share