Share

Luna Vanzeir scoorde op zondag 15 november 2020 in de eerste helft van de thuiswedstrijd van OHL Women tegen Sporting de Charleroi voor het eerst in de nieuwe Women’s Scooore Super League. In de tweede helft deed ze daar nog twee doelpunten bovenop waardoor ze meteen de allerjongste speelster is die een hattrick lukt in deze competitie.

Luna Vanzeir dribbelt Madison Hudon (met nummer 8) en doelvrouw Ambre Collet van Sporting de Charleroi uit vooraleer te scoren voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Gwen Duijsters (21 jaar) van KRC Genk Ladies was dit seizoen op de eerste speeldag de eerste speelster die een hattrick lukte in de Women’s Scooore Super League thuis tegen Sporting de Charleroi. Zij werd op de 2de speeldag prompt geimiteerd door Tessa Wullaert (27) en Tine De Caigny (23) van RSC Anderlecht die op bezoek bij SV Zulte Waregem eveneens hattricks (Tessa zelfs 2 in dezelfde wedstrijd) lukten. Ook Sanne Schoenmakers (27) van Standard scoorde op die 2de speeldag een hattrick (het waren zelfs 4 doelpunten) tegen KRC Genk Ladies.

Op de 3de speeldag lukte Tessa Wullaert opnieuw een hattrick op bezoek bij Sporting de Charleroi en ze deed dat verder ook nog thuis tegen SC Eendracht Aalst (net als Tine De Caigny) op de 4de speeldag en een dubbele thuis tegen KRC Genk Ladies (ook samen met Tine De Caigny) op de 6de speeldag. Nog op die 6de speeldag was het Noémie Gelders (op dat moment 23 jaar) die 4 keer (en dus eveneens een hattrick) scoorde op bezoek bij Sporting de Charleroi.

Luna Vanzeir is blij na één van haar goals voor OHL Women tegen Sporting de Charleroi! Hannah Eurlings (9) en Estée Cattoor (rechts) delen in de vreugde! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op de 7de speeldag was het dan de beurt aan de 17-jarige Luna Vanzeir, de zus van Dante Vanzeir die dit seizoen mee het mooie weer maakt bij Royale Union Saint-Gilloise in de Pro League 1B waar Felice Mazzu de trainer is! Luna scoorde aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee in de 19de, de 64ste en de 80ste minuut! 

Luister naar Luna Vanzeir (OHL Women) na het scoren van haar eerste hattrick in de Women’s Scooore Super League dankzij Vrouwenteam TV:

Ook nog meegeven dat Alixe Bosteels met haar doelpunt voor KAA Gent Ladies tegen SV Zulte Waregem in het Regenboogstadion van Waregem op zaterdag 10 oktober 2020 voorlopig nog altijd de jongste speelster is die scoorde in de Women’s Scooore Super League. Dat lukte haar op de vierde speeldag. Vorig seizoen was Luna Vanzeir de jongste doelpuntenmaakster in de Belgische Super League!

Lees meer daarover via:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over OHL Women – Sporting de Charleroi via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share