Share

September 2021 werd door de KBVB uitgeroepen tot de maand van het vrouwenvoetbal en daarbij behoren uiteraard ook de scheidsrechters. Er zijn er al enkele geweest in België maar de wens is uiteraard dat er nog velen mogen volgen.

Viki De Cremer zet een spurtje in tijdens het duel OHL Women – RSC Anderlecht van vorig seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Afgelopen zaterdag 28 augustus 2021 werd Viki De Cremer tijdens het duel van titelverdediger RSC Anderlecht tegen Sporting de Charleroi gevolgd door een camera.

U kan deze reportage ‘In het spoor van’ bekijken via:

RBFA – In het spoor van een topscheidsrechter

Ella De Vries tijdens de finale van de Beker van België in 2013 in Tubeke tussen Waasland Beveren Sinaai Girls en RSC Anderlecht toen ze ook in de Jupiler Pro League actief was! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Daarnaast is er op vrijdag 3 september 2021 goed nieuw voor Ella De Vries. Zij was eerder al actief als assistent-scheidsrechter in de Jupiler Pro League bij de mannen van 2008-09 tot 2013-14 en ze was ook al aanwezig op diverse internationale tornooien (EK 2009 in Finland en als eerste Belgische vrouw op een WK namelijk het WK 2015 in Canada). Zij mag vanaf nu ook optreden als A-VAR (assistent-VAR) ook bij de mannen!

Meer daarover kan U lezen via:

RBFA – Ella De Vries A-VAR

Wil U zelf ook scheidsrechter worden dan kan U hieronder terecht:

KBVB – Scheidsrechter worden

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share