Op vrijdagavond 3 september 2021 stond in het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe in het kader van de derde speeldag van de Women’s Scooore Super League het duel tussen Fémina White Star Woluwe en KAA Gent Ladies op het programma. Beide teams hadden hun eerste twee competitiewedstrijden verloren en gingen dus op zoek naar een eerste succes!

Chloe Vande Velde was na haar zomers avontuur in Ijsland opnieuw op het veld te zien bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Lobke Loonen trapte de wedstrijd op gang voor KAA Gent Ladies dat voor het eerst opnieuw kon aantreden met Chloé Vande Velde. De Belgian Red Flame was immers terug van haar succesvol Ijslands avontuur bij Breidablik. De vrouwelijke Buffalo’s kregen meteen ook de eerste kans via Féli Delacauw maar zij vond doelvrouw Manon Wallez op haar weg. KAA Gent Ladies domineerde de eerste helft waarin het iets over halfweg op voorsprong klom dankzij Lobke Loonen (0-1, 26ste minuut). De Nederlandse spits en ook Chloé Vande Velde hadden de score daarna kunnen verdubbelen maar Lobke Loonen vond de doelvrouw van Woluwe op haar weg en de poging van Chloé Vande Velde ging op aangeven van Féli Delacauw naast. Terwijl de 45ste editie van de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion in volle gang was ging KAA Gent Ladies in Woluwe rusten met 0-1.

Lobke Loonen lukte de openingsgoal voor KAA Gent Ladies! Fleur Van Daele mag haar als eerste feliciteren met het doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook in de tweede helft domineerde KAA Gent Ladies de wedstrijd en het kreeg voldoende kansen om verder uit te lopen maar in de afwerking liep er telkens iets fout of de bal werd nog door centrale verdediger Noémie Fourdin nog in-extremis uit het doel gehouden. In de slotfase counterde FWS Woluwe zich dan plots naar voor. Op aangeven van Kenza Vrithof trapte Marie Bougard eerst tegen de lat (89ste minuut). In de eerste minuut van de toegevoegde tijd kreeg de ingevallen Hanne Mylle op aangeven van Céline Verdonck nog een reuzekans op de gelijkmaker maar ze trapte alleen voor Nicky Evrard wild over het bezoekende doel (90ste + 1′ minuut).

De ingevallen Hanne Mylle vraagt zich af hoe ze alleen voor Nicky Evrard de gelijkmaker nog kon missen! Het was slechts uitstel want even later had ze wel succes! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Dat gelijkstellende doelpunt kwam er uiteindelijk toch nog toen Céline Verdonck een hoekschop trapte vanop rechts en Hanne Mylle de bal aan de eerste paal met het hoofd in doel devieerde (1-1, 90ste + 5′ minuut). FWS Woluwe behaalde zo net als KAA Gent Ladies een eerste punt dit seizoen maar dat was voor de ene ploeg een succes en voor de andere ploeg een ontgoocheling!

Hanne Mylle juicht het uit want zij zorgde met het hoofd alsnog voor de gelijkmaker van FWS Woluwe. De ook al ingevallen Lina Haulani (met nummer 2), vangt haar als eerste op terwijl de andere speelsters komen aangestormd! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Beide teams komen op vrijdag 10 september 2021 opnieuw in actie. FWS Woluwe ontvangt OHL Women terwijl KAA Gent Ladies op bezoek gaat bij titelverdediger RSC Anderlecht!

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – KAA Gent Ladies via:

PS: Nog meegeven dat SV Zulte Waregem ook na 3 speeldagen nog het maximum van de punten heeft na het bezoek aan Sporting de Charleroi. Het won immers in Marcinelle met 0-2 dankzij doelpunten van Charlotte Laridon (0-1, 26ste minuut) en Lotte De Wilde (0-2, 56ste minuut). De vrouwelijke Zebra’s eindigden de wedstrijd met tien na de uitsluiting in het slot van Chrystal Lermusiaux!