Share

Op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 werd de tweede speeldag afgwerkt zowel in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal alsook in de 2de klasse A en de 2de klasse B.

Dit waren alle uitslagen:

***Eerste klasse:

Wuustwezel – RFC de Liège 3-2;

VK Tienen Eva’s – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-2;

FW Diksmuide Merkem – RSC Anderlecht B 3-0;

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 3-1

Renaissance AEC Mons Ladies – Kontich 1-4;

YR KV Mechelen – KRC Genk Ladies B 7-0;

OHL Women B – ASE de Chastre 9-0;

Standard B bye;

Na 2 speeldagen zijn er voorlopig vier leiders met het maximum van de punten en dat zijn YR KV Mechelen, Kontich en de beloftenteams van OHL Women en KAA Gent Ladies. Drie teams haalden nog geen punt en dat zijn ASE de Chastre, RFC de Liège en VC Moldavo.

***Tweede klasse A:

Dames VK Egem – FC Bosdam Beveren 5-2;

KSV Bredene – R. AEC Mons Ladies B 6-2;

KAA Gent Ladies C – SV Zulte Waregem B 1-7;

ASC Havinnes – K Olsa Brakel 0-0;

KHO Wolvertem Merchtem – Svelta Melsele 2-2;

SC Eendracht Aalst Ladies B – Eendracht Mazenzele Opwijk 1-2;

KSV Sottegem – Club Brugge B 2-1;

Met het beloftenteam van SV Zulte Waregem, KSV Sottegem en Eendracht Mazenzele Opwijk zijn er nog drie ploegen met het maximum van de punten na twee speeldagen! Onderaan is enkel het beloftenteam van SC Eendracht Aalst Ladies nog zonder punten!

2de klasse B:

Sibret – YR KV Mechelen B 2-3;

FWS Woluwe B – ASE de Chastre B 3-2;

R. Olympic Club Charleroi – KSK Heist 2-1;

RUS Loyers – FC Irlande Auderghem 3-1;

KVC Westerlo Ladies – KVV Vosselaar 4-2;

Standard C – FC Alken 1-2;

VVC Brasschaat – R. Aywaille 10-0;

Na 2 speeldagen hebben drie teams het maximum van 6 op 6 namelijk VVC Brasschaat, R. Olympic Club Charleroi en het beloftenteam van YR KV Mechelen. Vier teams hebben nog geen punt gehaald in het nieuwe seizoen en dat zijn KSK Heist, Sibret, FC Irlande Auderghem en R. Aywaille FC.

***Op de derde speeldag in de Women’s Scooore Super League won SV Zulte Waregem op vrijdagavond 3 september 2021 al met 0-2 op bezoek bij Sporting de Charleroi waardoor het nog altijd het maximum heeft. FWS Woluwe hield KAA Gent Ladies op een gelijkspel 1-1. Op zaterdag 28 augustus 2021 noteerden we dan het eerste verlies van titelverdediger RSC Anderlecht en dat op bezoek in Aalter bij Club YLA 2-1. KRC Genk Ladies won voor het eerst met 0-4 uit bij SC Eendracht Aalst Ladies. Op zondag 5 september 2021 ontvangt OHL Women nog Standard in het kader van de Memorial Eddy Timmermans!

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U al bekijken via:

Sportpix.be 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share