Share

Op vrijdag 17 en dinsdag 21 september 2021 spelen de Belgian Red Flames in Gdansk en in Brussel hun eerste twee kwalificatiewedstrijden richting het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Bondscoach Ives Serneels maakte op maandag 6 september 2021 de selectie voor de duels tegen Polen en Albanië bekend!

Bondscoach Ives Serneels selecteerde 25 namen voor deze twee interlands met voor het eerst Sari Kees van OHL Women in de selectie.  N Geen verrassing vanwege haar sterk seizoensbegin bij de Leuvense fusieclub. Vreemd is dan wel misschien de afwezigheid van Luna Vanzeir, ook al van OHL Women, die eveneens uitstekend aan het seizoen begon en na 3 speeldagen alleen topschutster is in de Women’s Scooore Super League!

Sari Kees werd na haar sterk seizoenbegin voor het eerst opgeroepen voor het eerste elftal van de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

U kan hieronder de volledige lijst met 25 namen voor Polen en Albanië bekijken:

Doelvrouwen: Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (Sassuolo), Justien Odeurs (RSC Anderlecht);

Verdedigers: Julie Biesmans (PSV Eindhoven), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Isabelle Iliano (Club Brugge), Sari Kees (OHL Women), Davina Philtjens (Sassuolo), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OHL Women), Jody Vangheluwe (Club Brugge YLA);

Middenvelders: Féli Delacauw (KAA Gent Ladies), Zenia Mertens (OHL Women), Marie Minnaert (Club Brugge), Lenie Onzia (OHL Women), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Justine Vanhaevermaet (Reading);

Aanvallers: Jassina Blom (Tenerife), Janice Cayman (Olympique Lyonnais), Tine De Caigny (Hoffenheim), Hannah Eurlings (OHL Women), Jarne Teulings (FC Twente), Davinia Vanmechelen (Standard), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht).

Polen – België staat dus op vrijdag 17 september 2021 om 19 uur op het programma in de Polsat Plus Arena van Gdansk. Voorlopig is het nog niet bekend of die wedstrijd ook op televisie te zien zal zijn want het is nog niet duidelijk welke zender(s) de kwalificatiecampagne van de Belgian Red Flames richting het WK 2023 zullen uitzenden. De Franstalige openbare omroep RTBf gaat meer dan waarschijnlijk wel de thuiswedstrijden uitzenden maar over de uitwedstrijden is nog geen beslissing gevallen. Bij VTM staat Polen – België voorlopig niet op de agenda en er is ook nog geen duidelijkheid over de thuiswedstrijden van de Belgian Red Flames! Het EK 2022 volgend jaar in Engeland zal in de maand juli te zien zijn op de VRT en bij de RTBf. 

België – Albanië, de tweede WK-kwalificatieinterland, staat gepland op dinsdag 21 september 2021 om 20u30 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Tickets voor dit laatste duel zijn inmiddels te koop via:

RBFA – Tickets Belgian Red Flames tegen Albanië

Lees nog meer over Polen – België via:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over België – Albanië via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share