Share

Drie jaar en twee maanden na hun winst in de kwartfinale van het WK 2018 in Rusland tegen Brazilië spelen de Rode Duivels opnieuw in Kazan. Niet in de Kazan Arena waar het 3-2-succes tot stand kwam maar wel in het Centraal Stadion waar Femke Maes ooit een dubbel lukte in de finale van de UEFA Women’s Cup 2009.

Femke Maes met de UEFA Women’s Cup in 2009. Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / Paul Dijkmans

In het seizoen 2008-09 werd de finale van de UEFA Women’s Cup nog in een heen- en een terugwedstrijd gespeeld. Belgisch international Femke Maes speelde die finale met haar Duitse club FCR 2001 Duisburg tegen het Russische Zvezda Perm. De heenwedstrijd stond op zaterdag 16 mei 2009 In het Centraal Stadion (Tsentralnyi) van Kazan op het programma. FCR 2001 Duisburg won er met 0-6 dankzij doelpunten van Femke Maes (0-1, 42ste minuut), Inka Grings (0-2, 64ste minuut op strafschop), Fatmire Bajramaj (0-3, 70ste minuut), opnieuw Femke Maes (0-4, 82ste minuut), Inka Grings (0-5, 84ste minuut) en Fatmire Bajramaj (0-6, 90ste + 1′ minuut). Het duel stond onder leiding van de Belgische scheidsrechter Claudine Brohet en haar assistenten Ella De Vries en Anne Cheron. In de terugwedstrijd op vrijdag 22 mei 2009 in Duisburg bracht Daryna Apanashchenko de bezoekers na 25 minuten op voorsprong (0-1) vooraleer Duits international Annike Krahn net voor de rust voor de gelijkmaker en de eindstand zorgde (1-1, 45ste minuut). Femke Maes won dus op die manier als eerste Belgische voetbalster ooit de belangrijkste beker in het Europese clubvoetbal bij de vrouwen!

Foto – (c) BFF

Het wordt nu uitkijken wat de Rode Duivels van Roberto Martinez deze avond in het Centraal Stadion van Kazan doen tegen Wit-Rusland. De wedstrijd is in elk geval rechtstreeks te bekijken op VTM en RTBf met aftrap om 20 uur 45.

Voor nog meer over Femke Maes ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

 

 

Share