Op de vierde speeldag in de Women’s Scooore Super League was de topaffiche het duel tussen de twee teams die nog het maximum van de punten hadden namelijk SV Zulte Waregem en Club YLA, dat in het begin van de week nog de ECA Women’s Football Award in de wacht had gesleept omwille van het nieuwe kleedje dat het vrouwelijk blauw-zwart wat branding en lifestyle had gegeven. Zo’n trofee is mooi voor het prestige maar uiteraard gaat het in het voetbal over wat er op het veld gebeurt en dus was het uitkijken of Club YLA ook daar in Harelbeke top was en deze West-Vlaamse derby kon winnen.

Er kwamen flink wat toeschouwers af op het duel tussen SV Zulte Waregem en Club YLA in Harelbeke! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het begin van de wedstrijd was voor SV Zulte Waregem dat wel aandrong maar niet voor het grote gevaar kon zorgen. Na 291 minuten hielp het dan zelf zijn statuut van enige ploeg zonder tegendoelpunt in de Women’s Scooore Super League om zeep. In de verdediging naar binnen en achteruit terugspelen is levensgevaarlijk leert men normaal gezien al van jongs af aan. Toch was het net dat wat SV Zulte Waregem via Talitha De Groote en Lotte De Wilde deed. Celien Guns was er als de kippen bij om dit foutje af te straffen (0-1, 21ste minuut). Nadat Marith Decabooter met een schot nog even Lowiese Seynhaeve op de proef had gesteld stond het vijf minuten later 0-2. Marie Minnaert gaf de bal voor vanop links en Esther Buabadi was sneller op de bal dan Pauline Windels, Romy Camps en de doelvrouw van Zulte om tegen haar ploeggenoten van vorig seizoen met links in een open doel binnen te trappen (26ste minuut). De wedstrijd leek gespeeld. Kort voor de rust kwam ook de ‘thuisploeg’ even opzetten maar Femke Schamp kon de poging van Summer Rogiers eenvoudig in hoekschop duwen (45ste minuut).

Esther Buabadi zorgde met het tweede doelpunt dat de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi viel! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem kwam met twee nieuwe gezichten (Amber De Priester voor Lotte De Wilde en Margaux Van Ackere voor Talitha De Groote) vol goede moed uit de kleedkamers maar het werd meteen de adem afgesneden toen Isabelle Iliano oprukte op haar linkerflank en een voorzet trapte die via de verste paal in doel ging (0-3, 48ste minuut). Febe Vanhaecke verraste dan bijna haar eigen doelvrouw maar Femke Schamp bleef kalm en trapte de bal eenvoudig weg (55ste minuut). Tien minuten later kreeg de Brugse doelvrouw wat hulp van de lat toen Ella Vierendeels op aangeven van Debbie Decoene van buiten de zestien met links uithaalde. De bal ging uiteindelijk over het doel! Daarna liet Femke Schamp zich nog drie keer opmerken. Eerst bij een poging van Summer Rogiers die ze in hoekschop devieerde (68ste minuut), vervolgens bij een poging van Charlotte Laridon (75ste minuut) en tenslotte bij een schot met rechts van Debbie Decoene in de toegevoegde tijd. Bijzonder knap hoe het Brugse sluitstuk die bal met haar rechterhand over het doel in hoekschop tikte (90ste + 3′ minuut).

Debbie Decoene zette in het slot van de wedstrijd nog even Femke Schamp aan het werk! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Club YLA mocht zich na afloop voor het eerst in het bestaan alleen leider noemen van de competitie op het hoogste niveau in het Belgische vrouwenvoetbal. SV Zulte Waregem is na een sterke competitiestart leider af. Het gaat op de volgende speeldag op vrijdagavond 2 oktober 2021 op bezoek bij KAA Gent Ladies. Een dag later ontvangt Club YLA in Aalter KRC Genk Ladies!

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond SV Zulte Waregem – Club YLA via:

PS: In de andere wedstrijd op zaterdagnamiddag 11 september 2021 in de Women’s Scooore Super League won Standard thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies met 4-2.