Op vrijdag 10 september 2021 ging OHL Women in het kader van de vierde speeldag in de Women’s Scooore Super League op bezoek bij FWS Woluwe. De vraag was of de thuisploeg na het late gelijkspel tegen KAA Gent Ladies nu ook punten kon afsnoepen van het team van trainer Jimmy Coenraets.

Mirthe Claes (achteraan links) kwam na de blessure van Faye Lammertijn in het doel te staan bij OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Voor de wedstrijd blesseerde doelvrouw Faye Lammertijn zich aan de adductoren van het rechterbeen waardoor Mirthe Claes alsnog aan de aftrap en in het Leuvense doel kwam te staan. En ook Zélie Lambert, de doelvrouw van de thuisploeg, moest al vroeg naar de kant nadat ze op een diepe bal van Luna Vanzeir zich bij een tussenkomst met Tess Lameir verkeek en met de speelster van de bezoekers in botsing kwam. Charlotte Cranshoff mocht vervolgens één van de makkelijkste doelpunten uit haar carrière aantekenen (0-1, 5de minuut).

Zélie Lambert probeert de bal eerst nog weg te krijgen maar daarna kwam ze in botsing met Tess Lameir. Even later moest ze het veld verlaten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Daarna hield de thuisploeg onder leiding van coach Tiziano Rutilo goed stand en het had zelfs op gelijke hoogte kunnen komen toen Kenza Vrithof in het derde kwartier op aangeven van Jana Janssens de bal met links nipt naast trapte!

Kenza Vrithof (FWS Woluwe) had kunnen scoren voor de thuisploeg tegen OHL Women. Charlotte Cranshoff (rechts) deed dat zelfs twee keer voor de bezoekers! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Na een uur wedstrijd gingen de bezoekers over tot een dubbele wissel waardoor er plots ook meer vaart in het Leuvense spel kwam en dat zorgde voor een laatste halfuur met kansen en doelpunten. Eerst trof de ingevallen Hannah Eurlings nog de lat maar kort daarna bediende de ook al op het veld gekomen Marie Detruyer topschutster Luna Vanzeir die na de aanname met links ook met haar linkervoet de bal laag in doel trapte (0-2, 64ste minuut). Enkele minuten later deed Marie Detruyer het zelf. Ze kreeg de bal van Lenie Onzia trok naar binnen en trapte vanop de rand van het strafschopgebied met links laag binnen (0-3, 70ste minuut). Na een mooie actie met Zenia Mertens, Hannah Eurlings en Valesca Ampoorter die Charlotte Cranshoff bediende en even later na een schot van net buiten de zestien met rechts laag in de hoek stond het 0-4 (77ste minuut). En nog was het niet gedaan. De mee opgerukte Amber Tysiak zorgde vijf minuten voor tijd voor de 0-5 (85ste minuut) en kort daarna trapte ook Hannah Eurlings nog raak en dit opnieuw op aangeven van Marie Detruyer (0-6, 86ste minuut). Het was meteen de zwaarste thuisnederlaag van FWS Woluwe sinds de start van de Women’s Scooore Super League maar ook de grootste uitoverwinning van de bezoekers in deze competitie!

Amber Tysiak, Zenia Mertens, Debbie Coenraets en OHL Women mochten met de grootste uitoverwinning ooit in de Women’s Scooore Super League naar huis! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Voor de competitie verder gaat ontvangt FWS Woluwe op zaterdag 25 september 2021 in de zestiende finales van de Beker van België Club YLA. OHL Women ontvangt op zondag 26 september 2021 Kontich. Op de vijfde speeldag van de Women’s Scooore Super League gaat FWS Woluwe op zaterdag 2 oktober 2021 op bezoek bij Standard met aftrap om 16 uur, OHL Women ontvangt op zondag 3 oktober 2021 titelverdediger RSC Anderlecht aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee!

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – OHL Women via:

PS: Nog op vrijdagavond 10 september 2021 won RSC Anderlecht in Overijse tegen KAA Gent Ladies met 4-0 dankzij 4 goals van Tessa Wullaert en stuurde KRC Genk Ladies Sporting de Charleroi naar huis met een pandoering van 7-1. Gwen Duijsters scoorde in dit duel maar liefst 5 doelpunten!