Share

Op zaterdag 21 september 2013 mochten de Belgian Red Flames in hun eerste WK-kwalificatiecampagne onder leiding van bondscoach Ives Serneels voor het eerst aantreden in het Koning Boudewijnstadion. Acht jaar later op dinsdag 21 september 2021 staan beide teams daar opnieuw.

Janice Cayman destijds in het Koning Boudewijnstadion tegen Albanië! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het zullen uiteraard niet allemaal dezelfde speelsters en gezichten zijn maar er zijn er toch nog een aantal present die er toen ook al bijliepen. Recordinternational Janice Cayman, die afgelopen vrijdag 17 september 2021 de gelijkmaker lukte in Gdansk tegen Polen, was er bij en ook Tessa Wullaert die nu aan haar 100ste interland toe is maakte deel uit van de basiself van toen net als Davina Philtjens, die toen het eerste doelpunt scoorde (Aline Zeler maakte de tweede goal in een wedstrijd die op 2-0 eindigde) en Nicky Evrard. Julie Biesmans en Justine Vanhaevermaet zaten destijds op de bank net als Laura De Neve, die nu geblesseerd moet toekijken. Bij Albanië is enkel Lucie Gjini destijds bankzitter er nu als speelster van Vllaznia, dat in de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League uitgeschakeld werd door Juventus (0-2-verlies thuis en 1-0-verlies in Italië), bij meer dan waarschijnlijk in de basis!

Tessa Wullaert kijkt naar het bezoekende doel in het Koning Boudewijnstadion op zaterdag 21 september 2013 tijdens België – Albanië! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Een dag voor de wedstrijd was er even tijd om kennis te maken met het vrouwenvoetbalteam van Albanië dat nu onder leiding staat van bondscoach Armir Grima.

Luister naar Megi Doçi, de captain die uitkomt voor Vllaznia en het doelpunt vanop de strafschopstip lukte tegen Kosovo, dankzij Vrouwenteam TV:

En luister naar Kristina Maksuti, de centrumspits die in Noorwegen bij Klepp speelt, dankzij Vrouwenteam TV:

Tickets voor België – Albanië kan U nog altijd kopen via:

RBFA – Tickets Belgian Red Flames – Albanië

De wedstrijd zal te zien zijn op Play 6 en Tipik of U kan de tussenstand volgen via:

UEFA.com – WK-kwalificatiecampagne 2023

Bekijk nog eens de fotoreportage van David Catry rond de wedstrijd van zaterdag 21 september 2013 in het Koning Boudewijnstadion via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share