Share

Op zaterdag 18 september 2021 ontving KV Mechelen in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op de Kleine Malinwa het beloftenteam van Standard in een duel op de vierde speeldag tussen twee teams die nog het maximum van de punten hadden. KV Mechelen 9 op 9, Standard 6 op 6. Er zou dus minstens één maximum sneuvelen.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KV Mechelen, dat onder leiding staat van coach Jan De Bakker, won deze spannende wedstrijd tegen het beloftenteam van Standard uiteindelijk met 2-0 dankzij doelpunten in de tweede helft van Isabel Scevenels met het hoofd (1-0, 77ste minuut) en van Chiara Wielockx (2-0, 87ste minuut).

KV Mechelen voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Standard B! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Door de winst behield KV Mechelen het maximum van de punten 12 op 12 net als de beloftenteams van OHL Women en KAA Gent Ladies. Kontich, dat niet in actie kwam, heeft ook nog het maximum met 9 op 9. Standard, dat onder leidings staat van trainer Raphaël D’Angelo verloor dus voor het eerst en staat voorlopig op de vijfde plaats met 6 punten op 9!

Het beloftenteam van Standard op bezoek bij KV Mechelen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Beide teams komen nu eerst in actie in de Beker van België. KV Mechelen gaat op zaterdag 25 september 2021 op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele met aftrap om 14u30. Het beloftenteam van Standard ontvangt FC Irlande Auderghem met aftrap om 15 uur. De week nadien op zaterdag 2 oktober 2021 is er opnieuw competitievoetbal met dan het duel tussen de beloftenteams van Standard en van KAA Gent Ladies met aftrap om 17 uur en het duel tussen het beloftenteam van RSC Anderlecht en KV Mechelen met aftrap om 18 uur 30.

Luister naar Nadège François (Royal Standard de Liège B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Isabel Scevenels (KV Mechelen) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over KV Mechelen – Standard B via:

Website KV Mechelen Dames

Voor alle uitslagen in de eerste klasse het voorbije weekend ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

PS: Nog meegeven dat de mannen even verderop in het AFAS Stadion OH Leuven partij gaven in het kader van de Jupiler Pro League. KV Mechelen won dat duel dat om 18u30 begon eveneens met 2-0 na doelpunten van Nikola Storm (1-0, 8ste minuut) en Kerim Mrabti (2-0, 44ste minuut). De bezoekers eindigden het duel nog met tien na de uitsluiting in de toegevoegde tijd van Sofian Chakla (90ste + 3′ minuut). 

Share