Share

Club YLA, de voorlopige leider in de Women’s Scooore Super League met het maximum van de punten, moest op zaterdag 25 september 2021 in het kader van de zestiende finales van de Beker van België op bezoek bij FWS Woluwe, een ploeg waartegen het recent nog in de competitie en in hetzelfde stadion met 0-2 gewonnen had.

Jana Simons en FWS Woluwe probeerden het de competitieleider zo moeilijk mogelijk te maken in de zestiende finales van de Beker van België. Dat lukte! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Coach Tiziano Rutilo van Fémina White Star had vooraf gehoopt om de score zo lang mogelijk op 0-0 te houden om zo een kans te maken om zich via de strafschoppen te kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Op de tweede speeldag van de Women’s Scooore Super League kwam Club YLA immers heel vroeg 0-2 voor op bezoek bij zijn team maar daarna hield de thuisploeg ruim 78 minuten de nul op het bord.

Coach Tiziano Rutilo leidde zijn team naar een 0-0-gelijkspel tegen de competitieleider maar in de strafschoppen liep het dan toch nog verkeerd af! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het was een warme nazomerse zaterdag waarbij iedereen lekker van het zonnetje wou genieten. De omstandigheden waren dus niet ideaal voor sprankelend voetbal maar dat was natuurlijk voor beide ploegen het geval. Club YLA had in de eerste helft pech toen Belgian Red Flame Jody Vangheluwe net voor de rust een vrije trap tegen de dwarsligger zag uiteenspatten.

Jody Vangheluwe, hier met Taika De Koker in de rug trof de lat voor Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook in de tweede helft kregen de bezoekers de beste kansen maar gescoord werd er in de reguliere speeltijd niet en dus kwam het inderdaad zoals de coach van de thuisploeg had gehoopt tot strafschoppen.

Het wil maar niet lukken voor Club YLA. Marie Minnaert werkt haar frustratie uit op de doelpaal! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Elke Geeraert, die tijdens de bekerwedstrijden de rol van Femke Schamp overneemt, keepte zich daarna in de geschiedenisboeken want ze stopte maar liefst drie strafschoppen. Bij de eerste poging van de strafschoppenepiloog vond Marie Bougard haar op haar weg waarna Ludmila Matavkova Club YLA op voorsprong trapte (0-1). Vervolgens trof Kenza Vrithof raak (1-1) en ook Celien Guns vond de weg naar het doel (1-2). Dan hield Elke Geeraert de poging van Jana Janssens uit haar doel waarna Marith Decabooter Club YLA 1-3 voor bracht. Elke Geeraert hield tenslotte ook de poging van Lina Haulani, die recent nog met Belgian Red Flames U17 tegen Nederland speelde, uit haar doel waardoor Club YLA zich plaatste voor de achtste finales van de Beker van België 2021/22!

Bij Club YLA waren ze na afloop uiteraard blij met de kwalificatie! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – Club YLA via:

Sportpix.be

Lees nog meer over het competitieduel tussen beide teams van vrijdag 27 augustus 2021 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share