Share

Yasaman Farmani, die nog altijd deel uitmaakt van het vrouwenvoetbalteam van Sporting de Charleroi in de Women’s Scooore Super League, heeft zich op zaterdag 25 september 2021 met haar land Iran in het Bunyodkor Stadium in het Oezbeekse Tashkent voor het eerst geplaatst voor de AFC Asian Women’s Cup 2022!

Dolle vreugde bij Iran na de kwalificatie met helemaal rechts onderaan Yasaman Farmani (13) van Sporting de Charleroi! Foto – (c) AFC / AFC Asian Women’s Cup

In groep F van de kwalificatie voor de AFC Asian Women’s Cup hadden zowel Jordanië als Iran hun wedstrijd tegen Bangladesh met 5-0 gewonnen vooraleer ze mekaar op zaterdag 25 september 2021 partij gaven in Tashkent met een ticket voor de eindronde als inzet. Tot ieders verbazing hield Iran onder leiding van coach Maryam Irandoost favoriet Jordanië, dat al twee keer op de Aziatische eindronde stond, op een 0-0-gelijkspel waarna het ook nog de strafschoppenepiloog won met 4-2. Doelvrouw Zohreh Koudaei was de heldin van haar ploeg aangezien ze twee strafschoppen uit haar doel hield!

Iran, 72ste op de FIFA-wereldranglijst van het vrouwenvoetbal, mag zich zo voor het eerst in de geschiedenis opmaken voor deelname aan de Aziatische eindronde die van donderdag 20 januari tot en met zondag 6 februari 2022 zal worden gespeeld in India! Door de kwalificatie blijft Iran ook in de race voor deelname aan het WK Vrouwenvoetbal 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bekijk de video met een samenvatting van Jordanië – Iran met daarna ook de strafschoppen met dank aan Sports Wf:

Nog meegeven dat er al 9 landen zeker zijn van deelname aan de AFC Asian Women’s Cup 2022 en dat zijn gastland India, titelverdediger Japan, Australië, China, Indonesië, Zuid-Korea, de Filipijnen en Thailand. Er staan nog 3 tickets open voor deze eindronde die in totaal met 12 landen zal worden gespeeld!

Lees nog meer hierover via:

Website Persian League

En via:

Website AFC / AFC Women’s Cup

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share