Share

Op zaterdag 25 september 2021 stonden er niet alleen wedstrijden in de Beker van België op het programma. Ook in de provinciale reeksen werd er voetbal gespeeld zoals in de derde provinciale Brabant reeks A waar er een duel tussen de vrouwenvoetbalteams van R. Union Saint-Gilloise, dat met een nieuw project begon dit seizoen, en Crossing Schaerbeek op het programma stond.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Op het Sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel draaide de derby tussen Union en Crossing dus uit op een doelpuntenfestival en dit ondanks de vele knappe reddingen van de bezoekende doelvrouw Soraya Kahli! Het werd uiteindelijk 15-2 voor het team van coach Thomas Otuszewski. Voor de thuisploeg waren Yasmine Mazouzi (6 goals) en Charline Deswaelf (5 goals) de topschutters. Ook Ryana Meylemans, Christina Elemenoglou, Marika Winska en Maria Eduarda Da Rocha Pereira waren succesvol voor het vrouwenteam van Union! Bij de bezoekers troffen Soumaya Achaara (1-1) en Aissatou Bah (13-2) raak en dat waren meteen de eerste tegengoals van de geelblauwen in deze competitie.

Luister ook nog naar Chloé Macq (captain R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Thomas Otuszewski (coach R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Na 4 speeldagen in de 3de provinciale A staat R. Union Saint-Gilloise aan de leiding met 9 punten uit 3 duels. Ook Black Star heeft het maximum uit 3 duels. ASA Molenbeek en R. Olympic FC Stockel hebben 9 punten uit 4 wedstrijden. Crossing Schaerbeek staat ondanks het zware verlies nog op een gedeelde 4de plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden samen met het beloftenteam van Maccabi Brussels en Stade Evere!

Het vrouwenvoetbalteam van R. Union SG vlak voor de aftrap van de derby tegen Crossing Schaerbeek! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Op de volgende speeldag staat op zaterdag 2 oktober 2021 in Neder-Over-Heembeek de topaffiche tussen Black Star en R. Union SG op het programma. De aftrap aan de Oorlogskruisenlaan is om 18 uur.

Het vrouwenvoetbalteam van Crossing Schaerbeek! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Crossing Schaerbeek ontvangt een uur eerder in het Gemeentelijk Stadion, waar vorig seizoen RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies in de Women’s Scooore Super League plaatsvond, FC Saint-Josse.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share