Share

Nadat de Belgian Red Flames U19 zich recent in Rusland wisten te plaatsen voor de volgende ronde op weg naar het EK 2022 voor de WU19 in Tsjechië is het vanaf maandag 4 oktober 2021 de beurt aan de Belgian Red Flames U17 om in Polen even goed te doen. Op vrijdag 1 oktober 2021 reizen de meesten onder hen af voor hun allereerste internationaal tornooi en dit omdat ze vanwege de coronapandemie geen ervaring konden opdoen met de U16!

Luc Bosmans (links) in overleg met Audrey Demoustier,,de nieuwe bondscoach bj de Belgian Red Flames U17, toen er in Kalmthout geoefend werd tegen Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De Belgian Red Flames U17 spelen in groep 5 van de League A achtereenvolgens tegen gastland Polen (op maandag 4 oktober 2021 om 15u30 in Torun), tegen Engeland (op donderdag 7 oktober 2021 om 15u30 in Bydgoszcz) en tegen Rusland (op zondag 10 oktober 2021 om 11 uur). Het is de bedoeling om niet laatste te eindigen in de groep. Bij een plaatsje in de top 3 gaan ze verder naar de volgende ronde op weg naar de EK-eindronde 2022 die bij de WU17 in Bosnië-Herzegovina zal plaatsvinden!

Deze groep speelt vanaf maandag 4 oktober 2021 voor de kwalificatie op weg naar het EK 2022 in Bosnië-Herzegovina! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bondscoach Audrey Demoustier en haar assistent Luc Bosmans hebben volgende 24 namen in alfabetische volgorde geselecteerd voor deze kwalificatieronde:

Julie Bollen (OHL Women), Fien Broeckaert (Club Brugge), Tinne Broeckaert (RSC Anderlecht), Magaux Buysse (OHL Women), Coline D’Haeyer (ASC Havinnes), Thirsa De Meester (KRC Genk Ladies), Zoé Detry (RSC Anderlecht), Nadège François (Standard), Chelsea Godier (KAA Gent Ladies), Noémi Gorga (KRC Genk Ladies), Anastasia Guns (OHL Women), Lina Haulani (FWS Woluwe), Saar Janssen (OHL Women), Margaux Martlé (MSK Deinze), Lise Musique (Standard), Lore Schoovaerts (FWS Woluwe), Chloé Snaps (Standard), Gvantsa Tabagari (Standard), Zarah Taillieu (OHL Women), Yara Tassens (KSK Beveren), Hanna Thijs (KFC Sparta Kolmont), Ines Van Gansbeke (OHL Women), Lise Van Gemert (VVC Brasschaat), Rosalie Wijnants (Standard).

Bekijk ook nog foto’s van hun oefenduel eerder deze maand tegen Nederland (0-3) met dank aan Sevil Oktem:

Sportpix.be

De Belgian Red Flames U19 hebben zich eerder deze maand geplaatst voor de volgende ronde op weg naar het EK 2022 in Tsjechië. Hun wedstrijden tegen Rusland (1-0-winst) en tegen Duitsland (1-2-verlies) kon U rechtstreeks bekijken. Mocht U het duel tegen Slovenië (5-0-winst) gemist hebben dan kan U hier nog eens en samenvatting van dat duel bekijken.

Herbekijk België – Slovenië met dank aan RBFA:

We geven ook nog eens de eindstand mee in groep 3 van de League A:

1. Duitsland 3-7 (8-2);

2. België 3-6 (7-2);

3. Rusland 3-4 (2-2);

4. Slovenië 3-0 (2-13);

Lees nog meer hierover via:

UEFA.com – WU19 – Kwalificatie 2021/22

en via:

Website KBVB / RBFA

Bekijk ook nog:

Vrouwenteam.be

En:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

Share