Share

Vanwege de coronapandemie was er in 2020 geen verkiezing van de Ballon d’Or en ook niet van de Women’s Ballon d’Or. Maar nog voor het einde van dit jaar zullen we de opvolgers van Lionel Messi en Megan Rapinoe, de winnaars van 2019, kennen.

Megan Rapinoe, wereldkampioen met de VS in 2019 in Frankrijk, was in 2019 de winnares van de tweede editie van de Women’s Ballon d’Or! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op vrijdag 8 oktober 2021 zal het organiserende blad France Football in samenwerking met L’Equipe de 30 genomineerden voor de 65ste editie bij de mannen en de 20 genomineerden voor de 3de editie bij de vrouwen bekendmaken. Daarna is er een periode waarin er kan gestemd worden en op maandagavond 29 november 2021 worden de winnaars van de editie 2021 uiteindelijk bekendgemaakt tijdens een rechtstreekse televisieshow op L’Equipe TV vanuit het Theater Châtelet in Parijs die zal gepresenteerd worden door sportjournaliste Sandy Heribert en ex-topvoetballer Didier Drogba. Ook de opvolgers van Matthijs de Ligt (Kopa Trophy – beste jonge speler) en Alisson Becker (Yachine Trophy – beste doelman) worden die avond bekendgemaakt. 

Bekijk een video van France Football en L’Equipe rond de 65ste editie van de Ballon d’Or:

De Noorse Ada Hegerberg, die na een bijzonder lange afwezigheid vanwege blessure recent hervatte bij Olympique Lyonnais, was de winnares van de allereerste editie op maandag 3 december 2018 in Parijs.

Kijk nog even terug naar de allereerste editie:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share