Een week nadat ze zich aan de Korbeekdamstraat ten koste van het beloftenteam van OHL voor de achtste finales van de Beker van België hadden geplaatst moest titelverdediger RSC Anderlecht op zondag 3 oktober 2021 opnieuw naar Oud-Heverlee maar dit keer voor de competitiewedstrijd van de vijfde speeldag in de Women’s Scooore Super League.

De afwezigen bij RSC Anderlecht van links naar rechts Laura De Neve, Britt Vanhamel, Ella Van Kerkhoven en Louise Wijns! Links zit de physio Charlotte Neesen. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het was uiteraard de topaffiche van deze speeldag en nog interessanter geworden doordat RSC Anderlecht op dinsdagavond 28 september 2021 de inhaalwedstrijd op bezoek bij KRC Genk Ladies met de hakken over de sloot in de toegevoegde tijd had gewonnen (1-2). Daardoor bleef het op 3 punten van leider Club YLA en kwam het tot op 1 punt terug van de vice-kampioen van vorig jaar en de uitdager dit seizoen OHL Women! Veel kijklustigen ook in het gezellige stadion van Oud-Heverlee een week nadat de Fransman Julian Alaphilippe zich voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen wielrennen in Leuven kroonde. Hij was evenwel niet aanwezig aan de Korbeekdamstraat om de aftrap te geven. Die eer was weggelegd voor Sammy Mahdi, de staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de regering van premier Alexander De Croo.

Een van de eerste kansen voor OHL toen Justien Odeurs de jarige Jill Janssens afstopte! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht zorgde voor het eerste gevaar toen Noémie Gelders een voorzet van Tessa Wullaert naast kopte (18de minuut). Drie minuten later zette een mooie combinatie Lenie Onzia-Charlotte Cranshoff de jarige Jill Janssens richting het doel van vrouwelijk paars-wit maar Justien Odeurs was bij de pinken vooraleer het Leuvense loopwonder gevaarlijk kon zijn. Dat was kort daarna wel het geval toen ze de bal opnieuw van Charlotte Cranshoff kreeg toegespeeld maar ook nu was de doelvrouw van de Belgian Red Flames aanwezig om het gevaar te keren (23ste minuut).

Stefania Vatafu met de geniale ingeving om de bal door te spelen naar Tessa Wullaert! Het openingsdoelpunt is in de maak! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

En dan leed OHL balverlies op de helft van Anderlecht. Charlotte Tison tikte de bal richting Tessa Wullaert die vrije baan kreeg en oprukte op rechts. Ze vond niet meteen een oplossing vooraan en dus kapte ze terug en speelde ze de bal naar Stefania Vatafu. De Roemeense international controleerde de bal, keek even op en speelde de bal dan op de millimeter nauwkeurig tussen Lenie Onzia en Estée Cattoor in het strafschopgebied in de loop van Tessa Wullaert die met rechts in de verste hoek afwerkte (0-1, 27ste minuut). Een geniaal doelpunt, dit zie je niet elke dag!

Tessa Wullaert is blij met haar 10de competitiedoelpunt van het seizoen! Sakina Ouzraoui Diki mag haar els eerste feliciteren! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op het halfuur mocht Hannah Eurlings dan na samenspel met Lenie Onzia aan de andere kant aanleggen maar haar schot werd afgeweerd en ging nipt naast in hoekschop (31ste minuut). Anderlecht bleef echter komen en een tweede doelpunt hing in de lucht. In de 37ste minuut kwam Sarah Wijnants op aangeven van Charlotte Tison in balbezit. Sarah controleerde de bal eventjes en trok dan met de Nederlandse Linde Veefkind voor zich naar binnen om vervolgens vanop ruim twintig meter uit te halen met rechts. De bal ging tegen de kruising en sprong opnieuw het veld in! Pech voor Anderlecht dat even later opnieuw dicht bij een verdubbeling van de voorsprong kwam toen Sakina Diki Ouzraoui eerst Amber Tysiak uitspeelde en vervolgens ook nog Zenia Mertens het nakijken gaf maar Linde Veefkind zat er goed tussen voor Sarah Wijnants kon afronden en ook Sari Kees was attent toen Mariam Abdulai Toloba nog de kans kreeg om naar het doel te trappen (38ste minuut). In het slot van de eerste helft raakte Justien Odeurs nog geblesseerd aan de linkerschouder maar even later stond zij alweer paraat op een schot van Zenia Mertens (45ste + 1′ minuut). Halfweg stond het 0-1 voor de bezoekers!

Sarah Wijnants, hier met Charlotte Cranshoff voor zich, had pech toen haar schot op de kruising uiteenspatte! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Jill Janssens mocht de tweede helft op gang trappen en zij gaf vijf minuten later ook de assist bij de gelijkmaker. Linde Veefkind mocht te makkelijk oprukken op rechts, ze speelde diep op de doorgelopen Jill die perfect naar binnen speelde naar Charlotte Cranshoff en de ex-speelster van RSC Anderlecht trapte met rechts laag over de grond de 1-1 in de verste hoek (50ste minuut)! Drie minuten later mocht Tessa Wullaert op aangeven van Laura Deloose richting het Leuvense doel gaan. Ze fusilleerde Mirthe Claes die de bal uiteindelijk aan de eerste paal eenvoudig in hoekschop tikte! Jill Janssens kapte dan Laura Deloose knap uit maar haar schot in de korte hoek was te doorzichtig om Justien Odeurs te kunnen verrassen (54ste minuut). Maar het was slechts uitstel want net nadat Marie Detruyer was ingevallen voor de licht geblesseerde Charlotte Cranshoff kwam OHL dan toch op voorsprong. Via Zenia Mertens en Luna Vanzeir belandde de bal op links bij Hannah Eurlings. Ook zij speelde Laura Deloose uit, legde klaar voor Jill Janssens die eerst nog op Justien Odeurs stuitte maar in de rebound wel raak trof (2-1, 60ste minuut). Anderlecht verdedigde te laks, OHL profiteerde optimaal!

De jarige Jill Janssens bracht OHL Women op voorsprong! Iedereen bij de thuisploeg wil haar feliciteren! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het team van coach Johan Walem probeerde het tij te keren maar de vrije trap van Stefania Vatafu was te centraal getrapt om Mirthe Claes te verrassen (72ste minuut) en  het schot vanuit een scherpe hoek van Laura Deloose op aangeven van Tessa Wullaert werd mooi gekeerd door de doelvrouw van de Belgian Red Flames U19 (73ste minuut). En dan demonstreerde OHL Women hoe je redelijk snel (in 20 seconden!) via een knappe combinatie een mooi doelpunt kunt maken. Luna Vanzeir kreeg de bal op de eigen helft, ze speelde diep naar Estée Cattoor die met haar balcontrole Mariam Abdulai Toloba op het verkeerde been zette, het overzicht behield en naar de rechterkant speelde richting de opkomende Marie Detruyer. De ingevallen speelster van OHL Women dribbelde zich voorbij Michelle Colson het strafschopgebied binnen en ze zette ook Mariam Abdulai Toloba nog eens opzij vooraleer ze vanop de achterlijn naar binnen speelde. Jill Janssens verraste vervolgens met een knap hakje de nog overgebleven verdedigers van Anderlecht zodat Estée Cattoor van dichtbij en met links Justien Odeurs opnieuw kon verslaan (3-1, 74ste minuut). De fans van OHL Women mochten juichen! Vorig jaar was het aan de Korbeekdamstraat in de reguliere competitie nog 1-8 nu stond het 3-1!

Estée Cattoor is blij want ze trapte zonet de 3-1 binnen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Anderlecht wilde het nog wel rechtzetten met eerst een bedrijvige Amber Maximus die Mirthe Claes nog aan het werk zette. Sarah Wijnants scoorde zeven minuten voor tijd dan toch het tweede doelpunt voor de bezoekers van in de zestien met rechts en in de verste hoek (3-2) en het kreeg zelfs nog de kans op een late gelijkmaker toen Stefania Vatafu  de ingevallen Silke Speeckaert nog alleen voor doel zette maar haar poging ging over het doel van OHL

Sarah Wijnants juicht na haar doelpunt op bezoek bij OHL Women! Het leverde RSC Anderlecht echter geen punten op! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Coach Jimmy Coenraets blijft met OHL Women na deze verdiende winst tegen RSC Anderlecht op twee punten van leider Club YLA, dat zaterdagnamiddag met het kleinste verschil won tegen KRC Genk Ladies (1-0). Voor vrouwelijk paars-wit is dit al de tweede nederlaag in de competitie en de derde in acht officiële wedstrijden dit seizoen. Het heeft na 5 speeldagen 6 punten achterstand op Club YLA en het moet de vrouwelijke Rouches, de tegenstander volgende zaterdag 9 oktober 2021 in het Lotto Park, zelfs laten voorgaan nadat zij op zaterdag thuis met 4-1 wonnen tegen FWS Woluwe. Het is nu al duidelijk dat het voor RSC Anderlecht niet gemakkelijk zal worden om een vijfde keer op rij de Belgische titel te winnen. De concurrentie toont zich klaar om de competitie dit jaar bijzonder spannend te maken!

Bekijk de video met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond OHL Women – RSC Anderlecht via:

Bekijk alle uitslagen van het voorbije weekend in het Belgische nationale vrouwenvoetbal via:

PS: Nog meegeven dat RSC Anderlecht – Club Brugge eerder deze zondagnamiddag in de Jupiler Pro League op 1-1 eindigde na doelpunten van Mats Rits (0-1, 15de minuut) en Benito Raman (1-1, 75ste minuut). KAS Eupen is inmiddels de nieuwe leider geworden na de late thuiswinst tegen KRC Genk 3-2. Ook R. Antwerp FC won met 1-0 thuis tegen KAA Gent en staat mee bovenaan met 20 punten op 30. Union, dat zaterdag met 0-3 won op Cercle Brugge, is derde met 19 op 30. Dat zijn evenveel punten als titelverdediger Club Brugge! KRC Genk is vijfde met 17 punten, Dan volgen KV Mechelen en RSC Anderlecht met 16 punten.