Op de dag dat in het noorden van Frankrijk voor het eerst de wielerklassieker Parijs-Roubaix bij de vrouwen werd gereden stond op de vierde speeldag in de Franse D2 Féminine in Arras ook een duel tussen RC Lens en FC Metz, dat in de voorbereiding tegen enkele Belgische clubs oefende, op het programma.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Er was dus veel discussie in RC Lens – FC Metz dat op 2-2 eindigde nadat het bij de rust nog 0-0 stond. De thuisploeg kwam in het begin van de tweede helft op voorsprong na een strafschop van Namnata Traoré (1-0, 48ste minuut). De in Brazilië geboren Marjorie Castro Boilesen, die ook in de Verenigde Staten voetbal speelde, zorgde met het hoofd voor de gelijkmaker (1-1, 66ste minuut). Kort nadien kwam RC Lens met tien te staan na een tweede gele kaart voor Namnate Traoré voor protest bij een bal die in inworp ging voor Metz volgens de assistent-scheidsrechter Avisen Mahadoo (67ste minuut). FC Metz profiteerde van de numerieke meerderheid om via Amélie Delabre een tweede keer te scoren (1-2, 77ste minuut) en het leek de volle buit te gaan halen tot scheidsrechter Sylvia Philion op het einde van de wedstrijd nog een tweede strafschop floot voor RC Lens. De Senegalese spits Mama Diop trapte die binnen waardoor het uiteindelijk 2-2 werd (86ste minuut). Aangezien de wedstrijd toch een aantal momenten stilgelegen had dachten beide teams dat er nog wel ruim wat toegevoegde tijd zou gespeeld worden. De scheidsrechter floot de wedstrijd echter al snel af waardoor iedereen uiteindelijk ontevreden naar de kleedkamers trok.

Luister naar Marjorie Castro Boilesen (FC Metz) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar coach Jessica Silva (FC Metz) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar coach Sarah M’Barek (RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

In dezelfde reeks scoorde Silke Demeyere voor de tweede week op rij voor Lille OSC. Nadat ze op zondag 26 september 2021 het winnende doelpunt lukte thuis tegen Strasbourg (2-1) bracht Silke op zondag 3 oktober 2021 Rijsel in het begin van de tweede helft op voorsprong op bezoek bij Brest (1-2, 55ste minuut).

Silke Demeyere lukte al 2 doelpunten in 4 wedstrijden met Lille dat aan de leiding kwam in de Franse D2 Féminine! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Baptysia Doisy had de thuisploeg op voorsprong getrapt (1-0, 17de minuut) terwijl Lorena Azzaro Rijsel langszij bracht (1-1, 35ste minuut). In de 74ste minuut lukte diezelfde Lorena Azzaro nog een tweede goal waardoor het uiteindelijk 1-3 werd en Rijsel, door het puntenverlies van Le Havre (1-1 op bezoek bij Orléans), nu aan de leiding komt. Lille OSC heeft net als het gedegradeerde Le Havre nu 10 op 12 maar wel een beter doelsaldo (8-2 tegen 6-2). Nantes is derde met 8 punten, FC Metz vierde met 7 punten. RC Lens is pas 9de met 3 punten op 12!

Wie Silke Demeyere en Lille OSC aan het werk wil zien kan nu zondag 10 oktober 2021 terecht op het Complexe Lucien Montagne de Wasquehal waar Rijsel om 14 uur thuis speelt tegen US Saint-Malo.