Share

Titelverdediger RSC Anderlecht kreeg op zaterdag 9 oktober 2021 in het Lotto Park het bezoek van Standard voor de eerste vrouwelijke classico van het seizoen. Vooraf stond vrouwelijk paars-wit pas op de vierde plaats met 6 punten achterstand op leider Club YLA en 4 op OHL Women, het team waartegen het op zondag 3 oktober 2021 nog verloor. Zelfs Standard stond inmiddels voor Anderlecht want het kwam met een punt voorsprong naar Brussel afgezakt.

More girls in football stond er op de vlaggetjes die de supporters kregen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op papier was dit misschien wel de beste mogelijkheid voor Standard sinds de start van de Women’s Scooore Super League om eens te winnen tegen RSC Anderlecht. Zeker toen Davinia Vanmechelen al vroeg in de wedstrijd na een één-twee met Hanne Merkelbach de vrouwelijke Rouches knap op voorsprong bracht (0-1, 6de minuut) maar na die goal kon Standard die voorsprong niet behouden.

Davinia Vanmechelen zorgde al na zes minuten voor het openingsdoelpunt in het Lotto Park! Standard stond meteen 0-1 voor! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het liet Anderlecht in de wedstrijd komen en nog voor het halfuur stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Tessa Wullaert trapte de hoekschop en Amber Maximus was in het kopduel sterker dan Zoë Van Eynde en Maud Coutereels (1-1, 28ste minuut).

Amber Maximus heeft zopas RSC Anderlecht op gelijke hoogte gekopt! Een belangrijk moment in de wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het begin van de tweede helft kreeg Tessa Wullaert tot twee keer toe een mooie mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te brengen maar eerst trapte ze naast (53ste minuut) en vervolgens stond doelvrouw Hillary Damman in de weg (56ste minuut). Bij haar derde kans, de moeilijkste van de drie, was het wel raak. Sarah Wijnants zorgde voor een perfecte voorzet en de topschutter van de Women’s Scooore Super League zorgde voor de paarswitte voorsprong (2-1, 62ste minuut). Vier minuten later legde Tessa Wullaert opnieuw na een voorzet van Sarah Wijnants terug op Laura Deloose. Zij draaide en kapte zich vrij en trapte vervolgens via de lat over het Luikse doel! (66ste minuut).

Tessa Wullaert, hier aan de bal, lukte tegen Standard haar 49ste en 50ste competitiedoelpunt in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard bracht dan nog Sanne Schoenmakers in voor Hanne Merkelbach maar drie minuten later beging Maud Coutereels een fout in de zestien op Tessa Wullaert. Scheidsrechter Caroline Lanssens kon wel niet anders dan de bal op de stip te leggen en de captain van Standard met een tweede gele kaart uit het veld te sturen (75ste minuut). Tessa Wullaert zette zich achter de bal en trapte met rechts zuiver in de linkerbenedenhoek (3-1, 76ste minuut). Op de dag dat ze door de club bloemen kreeg voor haar 100ste cap bij de Belgian Red Flames onlangs tegen Albanië lukte ze haar 50ste competitiedoelpunt in de Women’s Scooore Super League! Opnieuw een mijlpaal! In de toegevoegde tijd zette Noémie Gelders nog de zware 4-1-eindstand. RSC Anderlecht herpakte zich zo na het verlies in Oud-Heverlee en het bleef in elk geval op een overbrugbare afstand van de leider in afwachting ook van het duel tussen SV Zulte Waregem en OHL Women dat even later die zaterdagnamiddag in Zulte werd gespeeld.

RSC Anderlecht na de thuiswinst in het Lotto Park tegen Standard op de 6de speeldag in de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond RSC Anderlecht – Standard via:

Sportpix.be

Bekijk alle uitslagen van het voorbije weekend via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: OHL Women won het latere duel op bezoek bij SV Zulte Waregem met 0-2 waardoor het in de stand op de tweede plaats op 2 punten van leider Club YLA bleef en 4 punten voorsprong behield op RSC Anderlecht!

Share