Share

Op woensdag 13 oktober 2021 stonden in groep A en groep B de eerste duels van de tweede speeldag in de UEFA Women’s Champions League op het programma. We mochten ook meteen de eerste hattricks van deze groepsfase noteren.

De Canadese international Jordyn Huitema mag de primeur op haar naam schrijven. In de thuiswedstrijd van PSG in het Stade Jean Bouin van Parijs zorgde ze in de eerste helft tegen het Oekraïense WFC Kharkiv in 17 minuten tijd voor deze uitschieter. Na 25 minuten scoorde ze met de voet (1-0), in de 32ste minuut kopte ze in de rebound een door de doelvrouw Gamze Yaman tegen de lat gedevieerd schot van Ramona Bachmann binnen (2-0) en nog voor de rust lag nummer drie tegen de netten op aangeven van Kadidiatou Diani (3-0, 42ste minuut). In de tweede helft dikten Paulina Dudek (59ste minuut) en Lea Khélifi (88ste minuut) aan tot 5-0.

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan  DAZN:

De tweede hattrick in deze groepsfase kwam later op de avond ook in groep B op naam van Caroline Möller voor Real Madrid thuis tegen Breidablik uit Ijsland. Zij lukte die ook in een eerste helft waarbij ze drie keer scoorde van dichtbij met de rechtervoet (6de, 20ste en 43ste minuut). In het begin van de tweede helft zorgde Olga Carmona op aangeven van Möller voor de 4-0 (47ste minuut) en nadat Alexandra Sorée in de 63ste minuut ingevallen was bij de bezoekers zette Lorena Navarro vlak voor tijd de 5-0-eindstand op het bord (89ste minuut). Na twee speeldagen lijkt de beslissing over wie zich zal plaatsen voor de kwartfinales in deze groep al gevallen want zowel hebben zowel PSG als Real Madrid hebben het maximum met 6 op 6 terwijl Kharkiv en Breidablik nog op hun eerste punt en eerste doelpunt in deze groepsfase wachten!

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan DAZN:

In de A-reeks was er eenvoudige winst voor VfL Wolfsburg in de vooravondwedstrijd tegen Servette Genève. Dankzij doelpunten van Svenja Huth (18de minuut) en een dubbel van Tabea Warmuth (26ste en 43ste minuut) voor de rust (zij lukte al haar 3de en 4de treffer in deze groepsfase) stond het halfweg 3-0. In de tweede helft volgden nog twee Nederlandse goals van Dominique Janssen (51ste minuut) en Joelle Smits (68ste minuut) waardoor VfL Wolfsburg uiteindelijk de Zwitserse landskampioen met zware 5-0-cijfers naar huis stuurde.

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan DAZN:

In de avondwedstrijd tussen Juventus en Chelsea (precies twee weken geleden speelden beide mannenteams hun duel in de groepsfase in het Allianz Stadium van Turijn en toen won de thuisploeg met 1-0) kwamen de bezoekers even over het halfuur op voorsprong via Erin Cuthbert (0-1, 31ste minuut). Zes minuten waren de bordjes opnieuw in evenwicht nadat Barbara Bonansea een voorzet van Boattin succesvol met links in doel trapte (1-1, 37ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft maakte de Deense Pernille Harder het winnende doelpunt voor Chelsea (1-2, 69ste minuut).

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan DAZN:

Op donderdag 14 oktober 2021 staat de tweede speeldag in de groepen C en D op het programma. In groep C speelt Hoffenheim met Tine De Caigny om 21 uur op bezoek bij Arsenal terwijl FC Barcelona eerder op de avond op bezoek gaat bij het Deense HB Koge. Janice Cayman ontvangt in groep D met Lyon om 21 uur het Portugese Benfica. Bayern München speelt eerder op de avond tegen het Zweedse Häcken BK. Alle wedstrijden zijn te volgen via DAZN!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

 

 

Share