Share

De Belgian Red Flames U17 speelden van maandag 4 oktober 2021 tot en met zondag 10 oktober 2021 hun eerste kwalificatieronde op weg naar de EK-eindronde 2022 in Bosnië-Herzegovina. Het was een moeilijk begin voor het team waarvan de meeste speelsters nog geen internationaal tornooi hadden gespeeld!

Geen gemakkelijk begin voor Audrey Demoustier als nieuwe coach van de Belgian Red Flames U17. De derde wedstrijd zorgde voor een eerste overwinning maar er is nog veel werk aan de winkel! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De Belgian Red Flames U17 verloren op maandag 4 oktober 2021 hun allereerste duel onder leiding van Audrey Demoustier, de nieuwe bondscoach van deze lichting, in het Stadium im. G. Duneckiego van Torun tegen het gastland Polen met 1-0 en dit na een late goal van de ingevallen Natalia Rohn (88ste minuut). Gvantsa Tabagari van Standard, die in laatste instantie bij de groep kwam en sterk aan het duel begonnen was, viel iets over halfweg de tweede helft uit in dit duel met een kruisbandblessure en werd vervolgens door mental coach en ex-atlete Eline Berings gerepatrieerd. In het andere duel in groep 5 won Rusland met 2-0 tegen Engeland dankzij een dubbel van de tijdens de rust ingevallen Iana Svistunova (70ste minuut en 75ste minuut op strafschop).

Ook op de tweede wedstrijddag op donderdag 7 oktober 2021 gingen de Belgian Red Flames U17 onderuit tegen Engeland en dat gebeurde in het Bydgoszcz Stadium van Bydgoszcz. Het doelpunt viel dit keer al net voor het halfuur via Virginia Lackey (1-0, 29ste minuut). Beide teams troffen daarna nog de dwarsligger eerst Thirsa De Meester voor België (63ste minuut), vervolgens de ingevallen Mia Enderby voor Engeland (69ste minuut) en tenslotte ook nog Zarah Taillieu opnieuw voor België (87ste minuut). Het verlies gepaard gaande met het 0-0-gelijkspel tussen Polen en Rusland in Torun betekende voor de Belgian Red Flames U17 wel het einde van de EK-droom!

Thirsa De Meester, hier aan de bal voor de Belgian Red Flames U17 in Kalmthout tegen Nederland, lukte het enige doelpunt in Polen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op de slotdag op zondag 10 oktober 2021 speelden de Belgian Red Flames U17 dan nog in het Stadion Miejski van Inowrocław hun slotwedstrijd tegen Rusland, dat op dat ogenblik eerste stond in deze groep. Net voor het halfuur trof Daria Golovina het doelhout (29ste minuut) maar het enige doelpunt kwam er van de Belgian Red Flames U17 via Thirsa De Meester in het slotkwartier met een laag gekruist schot (77ste minuut, 1-0). Polen werd uiteindelijk de groepswinnaar nadat het op de slotdag in het Bydgoszcz Stadium van Bydgoszcz met 2-0 won tegen Engeland dankzij goals van verdedigers. Voor de rust scoorde rechtsachter Amelia Kowalczyk (42ste minuut). In het slot van de wedstrijd was centrale verdediger Maja Kuleczka succesvol (83ste minuut).

Dit was de eindstand in groep 5 van de Liga A:

1. Polen 3-7 (3-0);

2. Rusland 3-4 (2-1);

3. Engeland 3-3 (1-4);

4. België 3-3 (1-2) (*);

(*) Polen, Rusland en Engeland blijven in de Liga A en spelen in de lente voor een ticket voor de EK-eindronde bij de WU17 in Bosnië-Herzegovina. België degradeert naar de Liga B en speelt dan voor een eventuele terugkeer naar de Liga A maar dan moet het daarin wel eerste worden!

Lees nog mee hierover via:

UEFA.com – WU17 – Liga A – Groep 5

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share