Share

Het was even schrikken toen vorige week donderdag 14 oktober 2021 de selectie van de Belgian Red Flames voor de WK-kwalificatieinterlands nu donderdag 21 oktober 2021 thuis tegen Kosovo in Leuven en op dinsdag 26 oktober 2021 op bezoek bij Noorwegen in Oslo werd bekendgemaakt. Bondscoach Ives Serneels zette immers zijn vaste doelvrouw van de voorbije jaren plots uit de selectie.

Het ging niet om een incident of iets dat gebeurde in een vorige interland of op training maar omdat de doelvrouw van RSC Anderlecht blijkbaar niet meer zou voldoen aan een aantal vooropgestelde sportieve criteria die inmiddels gehanteerd worden op dit niveau, zo schreef La Dernière Heure meteen. Noch Justien Odeurs zelf, die sinds haar eerste interland op bezoek bij Polen op vrijdag 22 november 2014 al 44 keer het nationale doel mocht verdedigen, noch de bondscoach tijdens de persconferentie op het Proximus Basecamp op maandag 18 oktober 2021, wilden er verder uitvoerig over spreken maar de toekomst zal moeten uitwijzen of het een eenmalig feit en een soort wake-up call is met het oog op het volgende EK in 2022 in Engeland dan wel of het een definitieve keuze betreft.

Luister naar Justien Odeurs (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Hoe dan ook Ives Serneels zal dus voor de wedstrijden van komende donderdag tegen Kovoso en voor het belangrijke uitduel in Oslo tegen Noorwegen een andere keeper in het doel zetten. Hij kan nu kiezen uit Nicky Evrard van KAA Gent Ladies, Diede Lemey die al een paar seizoenen naam maakt in Italië bij Sassuolo en daar inmiddels ook met haar club helemaal bovenaan het klassement staat samen met landskampioen Juventus of Lisa Lichtfus die in Frankrijk bij de topklasser Dijon aangesloten is maar daar voorlopig nog geen basisplaats wist af te dwingen.

Bekijk de volledige persconferentie met de voorstelling van de nieuwe sponsor Herbalife Nutrition, met recordinternational Janice Cayman en topschutster aller tijden Tessa Wullaert en bondscoach Ives Serneels via:

Website KBVB / RBFA

Inmiddels is al bekend dat de wedstrijd tussen de Belgian Red Flames en Kosovo zal geleid worden door de Kroatische scheidsrechter Jelena Kumer met als assistenten Gordana Katušić en Barbara Vidovi. De vierde scheidsrechter komt ook uit Kroatië namelijk Jelena Pejković. Het duel in Noorwegen zal onder leiding staan van de Engelse Rebecca Welch met als assistenten haar landgenotes Natalie Aspinall en Lisa Rashid en als vierde scheidsrechter Emily Heaslip.

U kan nog kaarten kopen voor het thuisduel in Leuven tegen Kosovo via:

Website KBVB – Tickets België – Kosovo

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share