Share

Manchester is de stad waar op woensdag 6 juli 2022 de openingswedstrijd van het EK 2022 in Engeland zal plaatsvinden. Op donderdag 28 oktober 2021 om 18 uur is het ook het decor bij de loting voor het EK 2022!

Alex Scott, hier nog op vrijdag 8 april 2016 aan de bal voor Engeland in Rotherham tegen België op weg naar het EK 2017 in Nederland. Zij zorgt voor de presentaite van bij de loting voor het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Twee dagen na de opdoffer in Oslo tegen Noorwegen (4-0-verlies) mogen de Belgian Red Flames zich opmaken voor de loting van het EK 2022 in Engeland. De show die zal gepresenteerd worden door ex-Engels international Alex Scott en BBC-presentatrice Gabby Logan zal vanaf 18 uur ook te zien zijn op Canvas! Een half uurtje eerder kan U zelfs al op BBC en de website van UEFA terecht voor meer over dit evenement.

De Belgian Red Flames zijn terug te vinden in de derde pot en ze kunnen niet loten tegen Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk. Mogelijke tegenstanders zijn in pot 1 gastland Engeland, reekshoofd in groep A dat al zeker de openingswedstrijd speelt op Old Trafford (wie weet tegen België), titelverdediger Nederland, Duitsland en Frankrijk. In de tweede pot zitten Zweden, Spanje, het sterke Noorwegen en Italië. In de op papier zwakste vierde pot zijn de mogelijke tegenstanders Ijsland, Rusland, Finland en Noord-Ierland.

Camille Abily, hier tijdens het EK 2017 in Nederland met Frankrijk! De ex-speelster van Lyon is straks ook op de loting voor het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De loting van de groepen zelf zal gebeuren door enkele historische namen uit het recente verleden van het internationale vrouwenvoetbal!  Ex-Frans international Camille Abily, die vijf keer de UWCL won met Olympique Lyonnais, door Anja Mittag, die met Duitsland drie keer Europees Kampioen werd, door de topschutster aller tijden bij Zweden Lotta Schelin en door Kelly Smith, een van de legendes van het Britse vrouwenvoetbal! Zij zullen worden bijgestaan door enkele spelers uit de huidige Premier League!

Lotta Schelin aan de bal voor Zweden tijdens het WK 2011 in Duitsland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het tornooi, dat de grootste vrouwelijke Europese sportgebeurtenis in de geschiedenis hoopt te worden, zal plaatsvinden tussen woensdag 6 en zondag 31 juli 2022 in 9 steden en 10 stadions in Engeland. De openingswedstrijd is op Old Trafford in Manchester, de finale op Wembley in Londen! Ook de stadions van Brighton and Hove, Brentford, Milton Keynes, Rotherham, Sheffield United, Southampton en Leigh krijgen volgend jaar EK-eindrondeduels voorgeschoteld!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

Share