Standard won al 8 keer de Beker van België en het was in 2020 nog finalist van een finale tegen RSC Anderlecht die vanwege de coronapandemie nooit gespeeld werd. In de achtste finale van deze editie moest het op bezoek bij KV Mechelen, de ambitieuze leider in de eerste klasse.

U kan de doelpunten uit dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Standard won dus eenvoudig uit bij KV Mechelen waar het al vroeg het verschil maakte via Vanity Lewerissa die scoorde vanop de strafschopstip na een fout op Welma Fon (0-1, 6de minuut). Het was diezelfde Welma Fon die kort daarna de score verdubbelde (0-2, 11de minuut) vooraleer KV Mechelen langzaam maar zeker sterker voor de dag kwam en hier en daar wat kansen kreeg. Na de rust trapte Maud Coutereels eerst een vrije trap tegen de binnenkant van de paal (48ste minuut) vooraleer Justine Gomboso het derde doelpunt aantekende op aangeven van (0-3, 52ste minuut). De 17-jarige Julie Marques Abreu, die op dinsdag 26 oktober 2021 twee keer scoorde en een assist gaf bij de allereerste winst van Luxemburg in een WK-kwalificatiewedstrijd en dit in Ohrid op bezoek bij Noord-Macedonië, mocht daarna invallen voor Hanne Merkelbach. In het slot van de wedstrijd liep de score verder op dankzij een knap schot van de Nederlandse Lotte Jansen (0-4, 86ste minuut) en een goal van Aster Janssen (0-5, 90ste minuut). Standard zat zo bij de laatste acht van de Beker van België 2021-22!

Luister naar Julie Marques Abreu (Standard en Luxemburg) dankzij Vrouwenteam TV: